Upptaktsträffen – med Leksand i fokus

Hockeyallsvenskan, Leksands IF / Permalink / 0
Den Hockeyallsvenska upptaktsträffen är klar. Det var inte jättemycket intressanta saker som sades, men det lilla som handlade om Leksand tänkte jag att ni skulle få här, om ni själva inte hade möjlighet att titta.

Tränarna fick rösta hur de tror att serien slutar. Och när poängen var ihopräknad, såg tabellen ut så här. Föga förvånande var det Leksand i toppen.

1. Leksand
2. Modo
-- -- -- -- -- -- --
3. AIK
4. Karlskoga
5. Timrå
6. Pantern
7. Oskarshamn
8. Björklöven
-- -- -- -- -- -- --
9. Tingsryd
10. Södertälje
11. Almtuna
12. Västervik
-- -- -- -- -- -- --
13. Vita Hästen
14. Troja-Ljungby
:::

När det sedan var Leksands tur – sist ut ihop med AIK – att äntra den lilla scenen, fick vi se att Fredrik Lindgren hade röstats fram till seriens bästa nyförvärv av de andra spelarna.

Foto: C More

Kapten Ollas var på plats tillsammans med Markus Åkerblom och i svaret på frågan om hur Leksand ska hantera pressen som stora favoriter, var Lindgren en del av svaret.

– Vi försöker att inte lämna nånting åt slumpen i år. Vi kommer att vara förberedda på det. Fredrik Lindgren kommer inte bara komma hit som en bra spelare, utan också med rutin som kan hjälpa de yngre att inte känna press utan att kunna spela ut sin ishockey.

Även Åkerblom var inne på samma sak:
– Lindgren är inte i Leksand bara för att han är en otroligt duktig hockeyspelare utan bär också på erfarenhet och kommer från en vinnarkultur som han kan föra över på våra unga killar.
:::

Spelarna i ligan hade också fått rösta på vem de tror blir Hockeyallsvenskans poängkung under kommande säsong. Föga förvånande vann Ritto den omröstningen – överlägset.
 
Foto: C More
:::

Jesper Ollas på frågan varför han valde att stanna i Leksand efter degraderingen:
– Det var mycket att vi tillsammans ville vara kvar och göra en bra säsong, att ge klubben bra chans att spela i SHL nästa år. Ju fler som ville vara kvar, ju fler ville vara kvar därefter.  Vi kände att vi ville hjälpa klubben dit klubben hör hemma.

Och Åkerblom själv fick frågan om han känner någon press i och med jobbet han tagit på sig.
– Jag tycker att det här är det finaste tränaruppdraget man kan ha i svensk idrott. Det kommer också med träff, men jag känner mig trygg i organisationen jag jobbar i, så ingen press.
:::

Och sedan var den upptaktsträffen slut. Kan vi spela om poäng nu?
 

Liknande inlägg

Till top