Ritola och Lang målade när Leksand vann

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Mattias Ritola spräckte sin målnolla när Leksand vann knappt.
Foto: C More

Det satt oerhört hårt inne och med lite flyt hade Troja absolut kunnat komma ifrån Dalarna med poäng i bussbagaget hem. Men Leksand höll ut, vann med 2-1 och tog tre poäng som ändå blev tillräcklig revansch för att vi ska gå vidare från debaclet mot Löven. Men visst finns det fortsatt saker att jobba på.

Det blev ändå en bra start på den här matchen för Leksands del. Intensiteten var hög och det saknades inte målchanser i inledningen. Därför kom 1-0 logiskt. I powerplay stod Ritola placerad på vänsterbacks-positionen och pangade in sitt första mål för säsongen.

En oerhört viktig nolla att bli av med, Ritolas målnolla. Nu har han trots allt 1+2 på tre matcher och det får man ändå säga är en godkänd inledning på en säsong där Ritto ska kunna göra 50+ i poäng.
:::

I den andra perioden vann Leksand skotten med 14-6, men någon utökad ledning blev det inte förrän det återstod tre minuter kvar att spela av mittakten. Då höll sig Oskar Lang framme framför Trojas mål och backhand-snärtade in 2-0. På tal om viktiga nollor för Leksand att spräcka. Även om La-La-Lang inte har samma poängkrav på sig som #21.
:::

Med tolv minuter kvar av matchen kom Trojas reducering. Planens bästa spelare, Tor Immo (som vi ska återkomma till senare), stod för assisten och Nikolai Meyer spräckte Jonas Arntzens nolla för säsongen.

Därefter, kunde Troja absolut med lite flyt ha kommit ifrån matchen med poäng. Gästerna skapade tillräckligt med chanser för att få in en puck till. Det var väl mer deras brist på kvalitet i avsluten som gjorde att det inte blev så, än att Leksand försvarade sig väl.
:::

Men Jonas Arntzens debut då?

Jodå, i stort kan man väl inte klaga på den. Han släpper bara in ett av de 28 skotten han fick mot sig och stannade på fina 96.43 i räddningsprocent. Absolut godkänt, mer än så.

Men ändå tycker jag att det var lite svajigt ibland. Många gånger sköt Troja för retur. De sköt mot ett benskydd där de hoppades på att Arntzen skulle stöta ut pucken, vilket han ofta gjorde i stället för att försöka hålla den. Det skapade oro några gånger för hans utespelande kollegor.

Men absolut, en bra säsongsdebut av 19-årige norrmannen.
:::

Jag tycker annars att kedjan med Lang, Ollas och Porsberger var Leksands bästa i den här matchen. Andra spelare som jag tyckte stod för bra insatser av våra forwards var Grönberg, Åslin och Martin Karlsson.

Även Ritola var het.
:::

Men sett till 60 minuter var detta ingen superinsats av Leksand. Jag tycker att spelarna ska vara nöjda med att de kom ifrån den här drabbningen med tre poäng.

Det oroar lite, men det var samtidigt ett Leksand som jobbade hårt för varandra. Och det är alltid en förutsättning för att nå framgång. Att man krigar hårt och att man gör det på rätt sätt. Sedan slipar man och justerar resten därefter.
:::

Med knappt tre minuter kvar att spela klev Tor Immo fram och satte sitt lag i en riktigt pissig sits. Detta när han delade ut en huvudtackling mot Daniel Bertov bakifrån vid ena sarghörnet.

Immo fick lämna isen med 2+10 för tackling bakifrån och Leksand fick avsluta med powerplay. Bertov tog sig ut i båset och en läkare kollade nacktrakten. Hoppas att det inte var något allvarligt.

Så respektlöst att gå in så bakifrån på en motståndare.
:::

Det ska förresten röra sig om något virus när det kommer till Tex. Det kändes ändå tryggt. Lär gå relativt fort att bli av med om det inte handlar om något allvarligt. Hade varit jobbigare att fått rapporter om någon slags skada.
:::

William Wikman var också riktigt på tå i kväll. Han kämpade och slet och visade varför han ska ha en ordinarie plats även framöver. Roligt att han fick chansen – och att han tog den så väl som han gjorde.
:::

Härnäst väntar Modo borta på lördag och sedan Vita Hästen hemma nästa tisdag.

Ett Modo som hittills vunnit tre av tre matcher med 10-1 i målskillnad.

Det kan bli en prövning det.
:::

LEKSAND - TROJA 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Skott: 33-28 (12-10, 14-6, 7-12)
Utv-min: 6-20 (4-6, 2-2, 0-12)
Publik: 3635 personer

1-0 (13.14) Mattias Ritola (Åslin, Friesen) spel 5-mot-4

2-0 (37.05) Oskar Lang (Porsberger, Ollas)

2-1 (52.52) Nikolai Meyer (Immo, Edström)

Kvällens andra resultat:
Karlskoga - Modo 0-4
Oskarshamn - Pantern 6-2
AIK - Tingsryd 4-1
Björklöven - Södertälje 4-1

Liknande inlägg

Till top