Nonchalant Leksand gav bort segern

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Leksand tappade 1-3 till 6-3-förlust i tredje perioden i Umeå.
Foto: C More.
 
Jahaja. En ordentlig genomklappning så här tidigt på säsongen. Leksand hade 3-1 inför sista perioden i Umeå. Men fyra mål på nio skott tog Björklöven upp till 5-3, kvitteringen satt redan efter tre minuter av sista perren.
 
Låt oss hoppas att detta är en väckarklocka för laget. Att man redan nu får känna att om man inte är där, om man inte gör jobbet, om man slarvar som långa stunder i kväll. Ja då åker man på pumpen oavsett vad det står på ryggplattorna.
 
Det som stör mig allra mest, om vi ska ta det så vi har det gjort, är att man inte bara spelar hem den här matchen när man har 3-1 inför sista perioden. Leksand agerar slarvigt, oerhört övermodigt och försöker på något vis att spela över sin egen förmåga. Man bjuder Löven in i matchen och likt en tiger som fastat i elva månader, tog Umeålaget hela masen när vi gav dem lillfingret.
 
Rent slarv ger bort den här segern.

Man borde gått in och bara stängt skiten. Spelat tråkigt, hjälpt Tex och fått en buande publik att skrika sig frustrerad efter periodens artonde icing för att sedan åka med tre poäng hem i bagaget. I stället... blir det ett stort kollektivt hjärnsläpp och övermod.
:::
 
Första provet på nonchalans och ren dumhet fick vi se från David Åslin som gav Björklöven sitt 1-1-mål. Detta när han, utan uppvaktning, med pucken i egen zon vänder tillbaka mot eget mål. Men i stället för att slå en ordentlig passning, flippar han i väg pucken bakom ryggen och snart ligger den i nätet bakom Tex.
:::

Det känns lite extra surt för att jag gick på bjudoddset 1.95 på Leksand och slängde in en trehundring, det gör det ju. Fan. Helvete.
:::

Annars var det en förstaperiod där Björklöven var bättre, men där där Leksand gick ur den med enda målet. Oskar Lang hittade Porsberger vid bortre stolpen som på lite Montpetit-manér hängandes i luften kunde sprätta in 1-0.

Det var inte på något sätt rättvist, men ändå en glimt av den skicklighet som finns i Leksand. För så långt – och ännu mer efter andra perioden – kändes det som att det var Leksand inte var i Umeå och bjöd på sin bästa insats, men som ändå på ren skicklighet kunde vinna.

Men sen sket man i det och gav bort allt. Slarv!
:::

Speglande var det att Leksand halkade runt på isen hela matchen. Jag vet inte huur många gånger de blåvita spelarna ramlade omkull. Nästan så att man skulle kunna tro att det var halt på isen.
:::

Väckarklocka, Leksand.
Bara att ladda om inför matchen mot Troja hemma på onsdag.
:::

BJÖRKLÖVEN - LEKSAND 6-3 (0-1, 1-2, 5-0)
Skott: 28-24 (11-6, 7-9, 10-9)
Utv-min: 6-10 (2-6, 4-2, 0-2)
Publik: 4605 personer

0-1 (17.33) Johan Porsberger (Lang)

1-1 (26.59) Fredric Andersson (Stenqvist)
1-2 (28.07) Fredrik Forsberg (Skedung, A Karlsson)
1-3 (31.33) Martin Grönberg (Själin)

2-3 (41.37) David Lindquist (N Andersson, Johansson)
3-3 (42.45) Alex Hutchings (Stenqvist, E Andersson) spel 5-mot-4
4-3 (47.26) Simon Åkerström (Lindquist)
5-3 (55.32) Fredric Andersson (utan assist)
6-3 (58.14) Alex Hutchings (Granlund) (öppen kasse)

Liknande inlägg

Till top