Leksands tur att tappa 3-1 i Övik

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Oskar Lang inledde målskyttet, men Leksand föll med 4-3 i förlängningen.
Foto: C More

Senast Leksand var och spelade ishockey i Örnsköldsvik ledde Modo med 3-1 i den tredje perioden. Då vände Leksand och gick upp till SHL. Nu var det inte lika mycket som stod på spel, men den här gången var det leksingarnas tur att tappa 3-1 och till sist förlora i förlängningen.

Men det började bra. Efter knappt 13 minuters spel styrde Oskar Lang in en skottpassning från Fredrik Lindgren. Mål för La-La-Lang för andra matchen i rad.

I den tredje såg det fortsatt bra ut för Leksand. Även om Modo kvitterade, var det de blåvita som gick ut mittakten med en total 3-1-ledning. Detta efter mål från Fredrik Forsberg och Johan Porsberger.

Men i den tredje kom tappet. Leksand drog på sig utvisningar och Modo jobbade sig in i matchen. Det stod 3-3 efter 60 minuter, detta trots att det var Leksand som fick ett sent powerplay i tredje, samt ett till som man tog med sig in till förlängningen, men detta utan att lyckas avgöra.

I stället kontrade Modo och kunde få med sig bonuspoängen.
:::

Coach Åkerblom till C More:

– Jag känner besvikelse att vi inte lyckas hålla ihop det. Vi håller inte ihop det i boxplay där de får göra mål på oss två gånger. I två av tre perioder i kväll gör vi det jättebra. Vi sätter oss i den här situationen själv, när vi drar på oss utvisning efter utvisning här i tredje. Det håller inte när man ska försöka spela på en ledning.
:::

Detta är andra av två bortamatcher som Leksand inte lyckas knyta ihop en match i tredje perioden som man leder med ett par mål. I Umeå i andra matchen föll man ihop totalt och även om fallet inte var lika hårt i kväll, är det förstås oroande att man inte lyckas bättre än så här.
:::

Fredrik Forsberg imponerar på mig. Han vet också vart man ska sätta puckarna – högt! De två målen som han gjort hittills har bägge suttit högt i nättaket. Det är något med mål som görs med ett distinkt handledsskott efter en snabb blick upp på målvakten, som tilltalar mig lite extra.
:::

Då jag befinner mig i Grekland på semester, ska jag återgå till just det: Att ha semester. En tedrickande sambo sitter och trummar fingrarna här vid bordet i väntan på att vi ska återuppta vårt Gin Rummy-spel. Så, därför blir det en ganska kort matchrapport detta dag.

Tyvärr blir det ingen fakta heller. Men det är mest för att Swehockey har haft en spritmarinerad rattmuff i sekretariatet i kväll. Bland annat står Fredrik Forsberg uppsatt på två mål i andra perioden, det står att Modo avgjorde i powerplay i tredje perioden och innan matchen satt David Otter uppe som startande målvakt.

Inte många rätt där.
:::

Men en poäng i Övik, det får vi vara nöjda med.
Kring själva spelet finns ännu mycket att jobba på.

Liknande inlägg

Till top