Jesper Ollas och de tre vise männen

Leksands IF / Permalink / 0
För några timmar sedan presenterade Leksands IF vem som kommer att bära ett C den här säsongen och vilka som får ett A på sin matchtröja. Och det var väl ingen som blev förvånad över att Jesper Ollas får fortsatt förtroende som lagkapten.
 
En roll han SKA ha.

– Jesper Ollas ÄR vår kapten, så är det bara. Det är han som tar tag i saker och han som för gruppens talan. Det var självklart, säger Markus Åkerblom till officiella hemsidan om kaptensvalet.
 
Ett självklart val. En spelare som kommer till arenan varje dag och ger 110 procent. Jag tycker att samma beskrivning passar på alla tre av de assisterande lagkaptenerna.
 
Lite udda förresten. Med tre assisterande. Det har aldrig slagit mig tidigare att man faktiskt kan ha fler än två. Jag trodde att det var någon slags "regel" att det var två som gällde, men jag hade fel. Kul med något nytt!
 
De tre assisterande är alltså Fredrik Lindgren, Martin Karlsson och Patrik Norén.
 
Lindgren känns given, han har varit en ledare sedan han klev på en rink för första gången och var oerhört viktig i Skellefteå under sina år där – som han ska vara i Leksand nu. En ledare.

Martin Karlsson är precis som Jeppe en spelare som kommer "till jobbet", som man säger, varje dag och visar vad som krävs och sätter höga krav på både sig själv och sina lagkamrater.

Patrik Norén var en härlig outsider. En ung spelare, men som blir argare än någon annan när laget eller han själv inte levererar. En spelare som hela tiden strävar efter – och tävlar för – att hela tiden bli bättre.
 
C: Jesper Ollas
A: Fredrik Lindgren, Martin Karlsson, Patrik Norén

Jag är nöjd.

Liknande inlägg

Till top