Försäsongens tredje seger när SSK besegrades

Försäsongsmatcher, Leksands IF / Permalink / 0
Oskar Lang först att näta i Tegera Arena den här säsongen.
Foto: Live Arena.

Oskar Lang och Sebastian Björnstad gjorde målen och Williamsson var åter stabil i kassen när Leksand slog Södertälje i Tegera Arena inför över 2600 personer.

Leksands fjärde försäsongsmatch 2017 inleddes i ett bra tempo måste jag ändå säga (även om det avtog under matchens gång). Det kändes som att det var seriepremiär – minus hetare känslor, ännu bättre tryck på läktaren och lite för mycket slarv.

Den första perioden såg ut att sluta mållöst, men talangen från Arvika höll sig framme och petade in en retur i powerplay. Ett skott från Norén som letade sig in mellan benskydden på målvakten och stannade bakom honom, vilket gjorde att att La-La-Lang kunde lirka in 1-0.

– Vi gör en bra period. Vi jobbar hårt och skapar en del chanser samtidigt som vi håller ihop det bra bakåt. Inte jättehögt tempo men det blir bättre och bättre. Det känns skönt att vara tillbaka och spela på hemmaplan. Vi har fått ihop det mesta nu i laget, bara boxplay och powerplay vi inte tränat på, sade Lang till Live Arena efter den första perioden.
:::

Men om det var ett bra tempo i den första perioden, var det lite lägre i den andra. Södertälje hade en bra period i inledningen och redan efter ett par minuter kom också kvitteringen. Öppen gata i Leksands försvar och på en retur kom 1-1 bakom en – vid situationen – hjälplös Tex Williamsson.
:::

Det känns ibland som att Oskar Lang gör saker med puck och klubba som jag inte ens kan efterlikna i NHL-spelen från EA Sports. Och då ska ni veta att jag är en jävel på de där spelen. Ruskigt tekniskt.

Det är förresten någonting väldigt fint – och förhoppningsvis talande för säsongen – att numero 14 fick sätta första målet i Tegera. Mycket fint.
:::

Ett nytt ledningsmål kom från Sebastian Björnstad. Han skjuter nog sällan lösare än så ens på träning eller under uppvärmning. Men med trafik framför kassen och utan styrning (en sådan hade gjort att pucken inte hade orkat fram) så hittade trissan ändå in fram till 2-1.
:::

Erik Aterius, vilken ångvält det är. Han viker inte en tum och går alltid först in mot pucken. Och efter 40 minuters spel gav han själv sin syn på hur han ska agera på isen.

– Det är jättekul att få vara med de stora grabbarna att spela, att vara med här och jobba hårt. Jag ska spela fysiskt och vara en elak jävel mot motståndarna. Det var lite knackigt i början av andra men efter vår time out stäppade vi upp igen. Målet för mig är att få vara med och spela så mycket som möjligt och försöka ta en plats, men det är hård konkurrens och det vet jag om, sade Aterius till Live Arena i andra periodpausen.

En riktigt jobbig kille att möta för motståndarna som jag hoppas får chanser i a-laget även under seriespelet.
:::

Känns som att Martin Grönberg och Johan Porsberger sköt, sköt och sköt den här matchen. Oftast när kommentator Skoglund sa att ett namn och att denne tog ett avslut, var det ofta någon av dessa. Dessvärre behöver det skruvas lite på siktet ännu. Men serien börjar inte förrän om knappt tre veckor.
:::

Ni vet ramsan som avslutas med "för nu ska Leksands IF hem och Mora dom ska ner"? Vad ont det gjorde att höra att den har dammats av igen. Så surrealistiskt. Så overkligt. Men så jävla mycket revanschlusta.
:::

Vilken stabil kommentatorsuppställning Leksands IF har bland sina anställda för övrigt. Patrik Skoglund och Richard Brasar måste vara bästa duon i Sverige om man kollar ut över personalen i ishockeyklubbarna. Svårslagna.
:::

Tex Williamsson släppte bara en puck in bakom sig den här matchen. Det betyder att han nu, på tre matcher i Leksandströjan, släppt in två mål på 63 skott (17 nya räddningar i kväll). En räddningsprocent på 96,83. Vår nya keeper från Lammhult fortsätter att ge ett mycket lugnt och tryggt intryck.
:::

Den fjärde november installeras Europas största mediakub i Tegera Arena.
Det ska man inte skoja bort. Lär absolut addera något till helhetsupplevelsen.
:::

Den tredje perioden var nog den sämsta rent spelmässigt från bägge lagen. Den slutade också mållöst. Och sett till helheten över 60 minuter var det väl ingen uppvisning i skönspel. Men Leksand kommer ifrån matchen med en seger. Och så kan man spekulera kring vad som är viktigast. Att vinna eller att spelet går framåt?

Örjan Lindmark fick frågan om han ville lyfta fram någon i laget.
– Nej. Jag vill inte lyfta fram någon speciell. Tex var bra i kassen.

Jag håller med.
:::

MATCHFAKTA
Leksand - Södertälje 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Skott: 32-17 (10-5, 12-5, 10-7)
Utv-min: 6-8 (2-4, 2-4, 2-0)
Publik: 2624

1-0 (14.58) Oskar Lang (Norén) spel 5-mot-4

1-1 (22.12) Christopher Bengtsson (Owuya, Olsson)
2-1 (34.45) Sebastian Björnstad (Karlsson, Bemström)

Inga mål i den tredje perioden

Liknande inlägg

Till top