Åberg nollade gamla klubben: ”Extra taggad att sätta dit dem”

Intervjuer, Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Leksands damer åkte till Stockholm för att möta regerande mästarna. Och när vi nu summerar matchen, kan vi konstatera att Leksand åker från huvudstaden med tre poäng – och en nolla i bagaget.

Julia Åberg räddade samtliga 37 (!!!) skott, samtidigt som Leksand vann varje period med 1-0. Leksand stod till sist som vinnare med 3-0, efter 37-19 i skott till Djurgården.

– Det var en väldigt jämn match och vi blev under stunder väldigt tillbakapressade av Djurgården ändå. Men vi jobbade tillsammans och lyckades hitta ett sätt att vinna ganska klart i alla fall. Det var en riktigt skön match att ha i bagaget, säger Leksandsmålvakten.

Du räddar 37 skott, var det lika svettigt som statistiken vittnar om?
– Det var lite svettigt, men det var många puckar som var utifrån där mina medspelare gjorde det lätt för mig. Så det var både och.

Åberg menar att det här, rent taktiskt, som vilken match som helst och att det inte var något speciellt med att möta de regerande svenska mästarna.

– Även om vi varit bottentippade inför säsongen har vi själva känt att vi har en bra grupp och ett bra spel som kan mäta sig mot alla lag. Vi gick därmed in till den här matchen som vilken match som helst och ville ha större delen av puckinnehavet, sätta press på dem och ge dem så lite tid som möjligt. Det var på det viset som vilken match som helst.
 
Var det din bästa match för säsongen?
– Ja, eftersom att det inte trillade in några puckar måste jag ändå säga att det var det. Det har varit ganska mycket mål de senaste matcherna, men mitt eget spel har ändå känts stabilt. Det har känts bra, så det var härligt att även resultatet visade detsamma.

Leksand fick första målet i matchen, vilket Julia menar var väldigt viktigt.

– Det var viktigt, för då kan man ta ett par djupa andetag och känna att vi ligger ett mål före, det ger en liten trygghet. Men det fanns ingen tid att slappna av, men det var på så vis en rolig match att spela.

Åberg har ett förflutet i just Djurgården. Och visst, skulle det bli en nolla någon gång, så var det förstås i dag. Efter matchen kunde Leksandsmålvakten därmed damma av klyschan; ”släkten är värst.”

– Det är alltid speciellt att möta lag som man har spelat i. Klart att man blir lite extra taggad på att sätta dit dem. Så det var förstås en del i matchen för mig, avslutar Åberg.

DJURGÅRDEN - LEKSAND 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Skott: 37-19 (15-8, 13-5, 9-6)
Utv-min: 6-6 (0-0, 4-2, 2-4)
Publik: 83 personer

0-1 (08.49) Ilze Bicevska (Koka)

0-2 (35.08) Emelie Berlin (Lindqvist)

0-3 (58.15) Emma Lind (utan assist) (öppen kasse)

Liknande inlägg

Till top