Säsongen inledd med tre sköna poäng

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Leksand besegrade Södertälje i premiären.
Foto: C More

Vi blöder och svär
Som dom bröder vi är
Det finns inga mirakel att köpa loss
Men det stör ingen här
Vi har allt vi begär
Och vi är bröder och ingen annan är som oss
 
Äntligen var det dags att spela om poäng igen. Södertälje klev in och stod för motståndet, två lag som det på papperet var klasskillnad emellan. Och det såg vi även i spelet: 16-2 i skott i första perioden och gänget från 'kringlornas stad' såg mest nervösa ut. Alexander Sahlin stod för en fin period (och match, skulle det visa sig) i SSK-kassen.
 
Men en puck fick han släppa förbi sig. Leksand kom i en 2-mot-1:a, Ritola släppte pucken till David Åslin som fintade skott, hittade närmsta krysset öppet, flippade upp pucken och på knä sträckte han sedan armarna i skyn mot norra ståplats. Rysningar? Verkligen.
:::

Vita tröjor på hemmaplan igen. Väldigt fint och alla verkar förstått vilka som är vilka.

:::
 
Fredrik Lindgren var annars den första periodens gigant. Han är stabil i egen zon, han hänger med offensivt och tar alltid kloka beslut ute på isen. Spelar ihop med youngstern Calle Själin och kompletterar honom väl. Såg ni Linkans brytning vid Södertäljes 2-mot-1-läge? Haha. Bara att skratta åt, så fint var det.
:::

Challe kom till C Mores studio efter den första perioden. Han fick prata lite om hans tankar kring laget han byggt och sa något som jag fastnade vid:
– Vi har 16 spelare på isen i kväll som har gått vårt eget hockeygymnasium.
 
En stor siffra, 16 spelare. Och det är inte spelare som är här bara för att de har hjärta för klubben, det kommer liksom med i bagaget, till vad som i grunden är mycket skickliga hockeyspelare.
:::

I den andra perioden såg Södertälje ut att ha skakat av sig premiärnerverna, för man inledde starkt. Detta även om inga målchanser skapades. Det lilla Tex behövde ingripa för, fixade han galant och Leksand höll gästerna ute efter sargerna på ett bra sätt.
:::

Jag vet inte vad det är, men visst blir man lite tillfredställd när Stefan Gråhns får smaka handske? Martin Grönberg och nämnda SSK-forwarden hamnade i ett kurr bakom Tex, fint med känslor! Alltid fint med känslor.
:::

När Södertälje hoppades på någon slags kvittering, passade Alex Friesen på att presentera sig inför sin nya hemmapublik. Han fick pucken nere vid eget mål och stack i väg längs högerkanten. Till slut hade han tagit sig hela vägen ner till den andra förlängda mållinjen och kunde ta sig in framför kassen och sätta 2-0.

Ett väldigt vackert och viktigt mål.

Vem som fick assistpoängen? Tex Williamsson.
:::

Södertälje inledde andra perioden med två tidiga powerplay där man egentligen inte skapade nånting. När Leksand fick sin första chans i perioden, då ringde det.

Olle Alsing – som här i premiären klivit in som den självklara backen i första PP-uppställningen som annars består av fyra forwards – sköt och Skedung styrde läckert in 3-0. Och en ny assist till Ritto.
:::

Kedjan med Ritto, Åslin och Friesen har stor potential att bli riktigt trevlig att följa den här säsongen.

Mål och assist direkt från Alex Friesen.
Foto: C More
:::

Oskar Lang till C More efter andra perioden:
– Det är klart att det är skönt att han en så här stor ledning inför tredje. Vi gjorde en bra första, gick ner oss lite i andra, men det var skönt att vi ändå fick dit puckarna. Det ska annars bli en rolig säsong, där jag ska åka mycket skridskor och försöka skapa så mycket jag kan.
:::

Mattias Ritola spelade ingenting under försäsongen, men det syntes inte direkt i kväll. Han glänste väl inte, men det är sådant han kommer att kunna göra: Inte synas, men ändå kliva av med poäng. För det gör han, 0+2. Och när han väl har pucken, ser man vilken lirare det där är. Som om vi inte visste det sedan tidigare.
:::

Jag sa längre upp att Linkan kompletterar Calle Själin på ett bra sätt. Det är ju sant, men Calle sköter sig rätt bra på egen hand med. Han är riktigt, riktigt bra. Och det är redan under match ett. Här har vi en spelare som kommer att växa med förtroendet. Jag förstår att SHL-klubbar drog i honom och är mycket glad över att han är hos oss.
:::

I den tredje fick Södertälje in en reduceringspuck, men det skapade ingen nerv i varken Leksand eller matchen. Den tredje spelades mest av och tre poäng plockades planenligt hem.

Säsongen är igång och det blev tre poäng, mycket trevligt!
:::

LEKSAND - SÖDERTÄLJE 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Skott: 31-15 (16-2, 7-8, 8-5)
Utv-min: 14-14 (0-2, 10-10, 4-2)
Publik: 5819 personer

1-0 (10.36) David Åslin (Ritola, Friesen)

2-0 (32.24) Alex Friesen (Williamsson)
3-0 (34.04) Isac Skedung (Alsing, Ritola) spel 5-mot-4

3-1 (52.30) Marcus Bohman (Heinerö, Andersson)

Blåvita Krigare Podcast: 04. Fredrik Forsberg

Leksands IF, Podcast / Permalink / 0
I morgon är det äntligen premiär.
 
Leksand möter Södertälje hemma i Tegera Arena och inför nedsläpp har det nu lägligen kommit ett nytt avsnitt av podden. Fredrik Forsberg är gäst. Vi pratar om hur det är att komma tillbaka från en korsbandsskada, vad hockeyrinken utanför Åkerö skolgård skapar för minnen. Hur de nya grabbarna kommit in i laget och vad Fredrik har för förväntningar på säsongen.

Under vissa stunder går det att höra dottern stoja omkring på nedervåningen. Men så kan det vara. Jag sitter ändå hemma när dessa avsnitt spelas in :)
 
Avsnittet finns i din podcast-app, men även här nedanför om ni så vill.
 

Hela 14 (!!!) mål när Leksand slog Göteborg

Leksands IF, SDHL / Permalink / 0
Leksands damer tog säsongens tredje seger på fyra matcher under söndagen när nykomlingen Göteborg HC besegades i Tegera Arena. En match som fullständigt spårade ur, sett till målen.
 
Inte mindre än fjorton (!!!) mål gjordes och som störst var Leksands ledning uppe på 7-1. Detta i en match där gästerna stod för en imponerande upphämtning, men inte tog sig närmre än 8-6 till slut.
 
– Som sagt, vi har lite att jobba på i veckan... Sen ser vi fram emot kommande helg, och först och främst lördagens spel, detta sade tränare Alexander Bröms till officiella hemsidan efter matchen.
 
LEKSAND - GÖTEBORG 8-6 (4-1, 3-3, 1-2)
Skott: 55-24 (18-8, 19-12, 18-4)
Utv-min: 16-12 (4-4, 8-4, 4-4)
Publik: 154 personer

1-0 (02.12) Madeleine Hall (Nikula)
1-1 (05.49) Genevieve Bannon (Furulund, Antonsson)
2-1 (07.35) Hanna Lindqvist (Koka)
3-1 (11.59) Ida Press (utan assist) spel 5-mot-4
4-1 (17.53) Ida Nikula (Johansson, Nylén-Persson)

5-1 (22.19) Hanna Lindqvist (Koka, Press)
6-1 (30.23) Sofia Engström (Johansson, Nylén-Persson) spel 5-mot-4
7-1 (33.17) Iveta Koka (Hall, Lind)
7-2 (33.35) Emma Johansson (utan assist)
7-3 (37.06) Andrine Furulund (Moore, Carlsson)
7-4 (38.06) Tawnya Guindon (utan assist)

8-4 (42.30) Emma Lind (utan assist)
8-5 (44.11) Tawnya Guindon (Bannon, Furulund) spel 5-mot-3
8-6 (51.36) Emma Johansson (Furulund)
Till top