Leksands tur att tappa 3-1 i Övik

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Oskar Lang inledde målskyttet, men Leksand föll med 4-3 i förlängningen.
Foto: C More

Senast Leksand var och spelade ishockey i Örnsköldsvik ledde Modo med 3-1 i den tredje perioden. Då vände Leksand och gick upp till SHL. Nu var det inte lika mycket som stod på spel, men den här gången var det leksingarnas tur att tappa 3-1 och till sist förlora i förlängningen.

Men det började bra. Efter knappt 13 minuters spel styrde Oskar Lang in en skottpassning från Fredrik Lindgren. Mål för La-La-Lang för andra matchen i rad.

I den tredje såg det fortsatt bra ut för Leksand. Även om Modo kvitterade, var det de blåvita som gick ut mittakten med en total 3-1-ledning. Detta efter mål från Fredrik Forsberg och Johan Porsberger.

Men i den tredje kom tappet. Leksand drog på sig utvisningar och Modo jobbade sig in i matchen. Det stod 3-3 efter 60 minuter, detta trots att det var Leksand som fick ett sent powerplay i tredje, samt ett till som man tog med sig in till förlängningen, men detta utan att lyckas avgöra.

I stället kontrade Modo och kunde få med sig bonuspoängen.
:::

Coach Åkerblom till C More:

– Jag känner besvikelse att vi inte lyckas hålla ihop det. Vi håller inte ihop det i boxplay där de får göra mål på oss två gånger. I två av tre perioder i kväll gör vi det jättebra. Vi sätter oss i den här situationen själv, när vi drar på oss utvisning efter utvisning här i tredje. Det håller inte när man ska försöka spela på en ledning.
:::

Detta är andra av två bortamatcher som Leksand inte lyckas knyta ihop en match i tredje perioden som man leder med ett par mål. I Umeå i andra matchen föll man ihop totalt och även om fallet inte var lika hårt i kväll, är det förstås oroande att man inte lyckas bättre än så här.
:::

Fredrik Forsberg imponerar på mig. Han vet också vart man ska sätta puckarna – högt! De två målen som han gjort hittills har bägge suttit högt i nättaket. Det är något med mål som görs med ett distinkt handledsskott efter en snabb blick upp på målvakten, som tilltalar mig lite extra.
:::

Då jag befinner mig i Grekland på semester, ska jag återgå till just det: Att ha semester. En tedrickande sambo sitter och trummar fingrarna här vid bordet i väntan på att vi ska återuppta vårt Gin Rummy-spel. Så, därför blir det en ganska kort matchrapport detta dag.

Tyvärr blir det ingen fakta heller. Men det är mest för att Swehockey har haft en spritmarinerad rattmuff i sekretariatet i kväll. Bland annat står Fredrik Forsberg uppsatt på två mål i andra perioden, det står att Modo avgjorde i powerplay i tredje perioden och innan matchen satt David Otter uppe som startande målvakt.

Inte många rätt där.
:::

Men en poäng i Övik, det får vi vara nöjda med.
Kring själva spelet finns ännu mycket att jobba på.

Leksands damer vann derbyt – ny nolla av Åberg

Leksands IF, SDHL / Permalink / 0
Häromdagen vann Leksand på bortaplan mot regerande mästarna Djurgården. Detta efter att målvakten Julia Åberg hade spikat igen och räddat samtliga 37 skott.

Under onsdagskvällen mötte Leksands damer Brynäs i ett derby på bortaplan. Då klev Åberg fram med nytt storspel och höll en ny nolla.

Leksand vann med 2-0 efter mål från Ilze Bicevska och Madeleine Hall i den första perioden. Brynäs sköt totalt 24 skott och Julia Åberg motade samtliga.
 
I och med segern klättrade Leksand till en andraplats i tabellen. En tajt tabell där det är bara fyra poäng ner till just Brynäs på sjätteplatsen.
 
BRYNÄS - LEKSAND 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)
Skott: 24-23 (7-7, 10-8, 7-8)
Utv-min: 10-10 (4-2, 6-4, 4-4)
Publik: 142 personer

0-1 (02.33) Ilze Bicevska (Lundberg) spel 5-mot-4
0-2 (10.34) Madeleine Hall (Miljone, Johansson)

Inga mål i den andra perioden

Inga mål i den tredje perioden

Ritola och Lang målade när Leksand vann

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Mattias Ritola spräckte sin målnolla när Leksand vann knappt.
Foto: C More

Det satt oerhört hårt inne och med lite flyt hade Troja absolut kunnat komma ifrån Dalarna med poäng i bussbagaget hem. Men Leksand höll ut, vann med 2-1 och tog tre poäng som ändå blev tillräcklig revansch för att vi ska gå vidare från debaclet mot Löven. Men visst finns det fortsatt saker att jobba på.

Det blev ändå en bra start på den här matchen för Leksands del. Intensiteten var hög och det saknades inte målchanser i inledningen. Därför kom 1-0 logiskt. I powerplay stod Ritola placerad på vänsterbacks-positionen och pangade in sitt första mål för säsongen.

En oerhört viktig nolla att bli av med, Ritolas målnolla. Nu har han trots allt 1+2 på tre matcher och det får man ändå säga är en godkänd inledning på en säsong där Ritto ska kunna göra 50+ i poäng.
:::

I den andra perioden vann Leksand skotten med 14-6, men någon utökad ledning blev det inte förrän det återstod tre minuter kvar att spela av mittakten. Då höll sig Oskar Lang framme framför Trojas mål och backhand-snärtade in 2-0. På tal om viktiga nollor för Leksand att spräcka. Även om La-La-Lang inte har samma poängkrav på sig som #21.
:::

Med tolv minuter kvar av matchen kom Trojas reducering. Planens bästa spelare, Tor Immo (som vi ska återkomma till senare), stod för assisten och Nikolai Meyer spräckte Jonas Arntzens nolla för säsongen.

Därefter, kunde Troja absolut med lite flyt ha kommit ifrån matchen med poäng. Gästerna skapade tillräckligt med chanser för att få in en puck till. Det var väl mer deras brist på kvalitet i avsluten som gjorde att det inte blev så, än att Leksand försvarade sig väl.
:::

Men Jonas Arntzens debut då?

Jodå, i stort kan man väl inte klaga på den. Han släpper bara in ett av de 28 skotten han fick mot sig och stannade på fina 96.43 i räddningsprocent. Absolut godkänt, mer än så.

Men ändå tycker jag att det var lite svajigt ibland. Många gånger sköt Troja för retur. De sköt mot ett benskydd där de hoppades på att Arntzen skulle stöta ut pucken, vilket han ofta gjorde i stället för att försöka hålla den. Det skapade oro några gånger för hans utespelande kollegor.

Men absolut, en bra säsongsdebut av 19-årige norrmannen.
:::

Jag tycker annars att kedjan med Lang, Ollas och Porsberger var Leksands bästa i den här matchen. Andra spelare som jag tyckte stod för bra insatser av våra forwards var Grönberg, Åslin och Martin Karlsson.

Även Ritola var het.
:::

Men sett till 60 minuter var detta ingen superinsats av Leksand. Jag tycker att spelarna ska vara nöjda med att de kom ifrån den här drabbningen med tre poäng.

Det oroar lite, men det var samtidigt ett Leksand som jobbade hårt för varandra. Och det är alltid en förutsättning för att nå framgång. Att man krigar hårt och att man gör det på rätt sätt. Sedan slipar man och justerar resten därefter.
:::

Med knappt tre minuter kvar att spela klev Tor Immo fram och satte sitt lag i en riktigt pissig sits. Detta när han delade ut en huvudtackling mot Daniel Bertov bakifrån vid ena sarghörnet.

Immo fick lämna isen med 2+10 för tackling bakifrån och Leksand fick avsluta med powerplay. Bertov tog sig ut i båset och en läkare kollade nacktrakten. Hoppas att det inte var något allvarligt.

Så respektlöst att gå in så bakifrån på en motståndare.
:::

Det ska förresten röra sig om något virus när det kommer till Tex. Det kändes ändå tryggt. Lär gå relativt fort att bli av med om det inte handlar om något allvarligt. Hade varit jobbigare att fått rapporter om någon slags skada.
:::

William Wikman var också riktigt på tå i kväll. Han kämpade och slet och visade varför han ska ha en ordinarie plats även framöver. Roligt att han fick chansen – och att han tog den så väl som han gjorde.
:::

Härnäst väntar Modo borta på lördag och sedan Vita Hästen hemma nästa tisdag.

Ett Modo som hittills vunnit tre av tre matcher med 10-1 i målskillnad.

Det kan bli en prövning det.
:::

LEKSAND - TROJA 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Skott: 33-28 (12-10, 14-6, 7-12)
Utv-min: 6-20 (4-6, 2-2, 0-12)
Publik: 3635 personer

1-0 (13.14) Mattias Ritola (Åslin, Friesen) spel 5-mot-4

2-0 (37.05) Oskar Lang (Porsberger, Ollas)

2-1 (52.52) Nikolai Meyer (Immo, Edström)

Kvällens andra resultat:
Karlskoga - Modo 0-4
Oskarshamn - Pantern 6-2
AIK - Tingsryd 4-1
Björklöven - Södertälje 4-1
Till top