Leksands nya poängkedja leder laget till seger

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Leksand tog tredje raka segern när Oskarshamn besegrades.
Foto: C More

Det blev 4-0 i fredags mot Karlskoga. Detta följde Leksand upp med en ny seger, denna gång med 3-1 över Oskarshamn i en rätt grinig tillställning. Såpass het att målvakts-Tex fick lämna isen ett par minuter från slutet – efter en skallning mot en IKO-forward.

Leksand har fått en stark poängkedja som numera leder laget.

Mer om den målvaktssituationen längre ned.
:::

Leksand kom till den här matchen utan Johan Porsberger, utan Oskar Lang och utan lagpappan, Fredrik Lindgren. Då var det roligt att se andra spelare ta för sig. Som exempelvis Emil Bemström som satte 1-0 i powerplay, tolv minuter in i den första perioden.

Ett distinkt avslut mellan benen på IKO-målvakten från Bemström som jag unnade det här målet. Jag hoppas och tror att han får fortsatt gott om speltid framöver.
:::

Leksand har fått en klar poängledande kedja. Det är den med Mattias Ritola, Alex Friesen och – kanske lite oväntat – Anton Karlsson.

Den sistnämnde passar in alldeles utmärkt och har en viktig roll. I kväll var han en av planens bästa spelare – ja kanske rentav den bästa – och fick också prägla insatsen med 3-0-målet i öppen bur.

Ritola stod för mål för tredje matchen i rad och har plötsligt tagit sig upp på 4+5 på tolv matcher. Skön sarghets också vid Ritolas mål som i den här matchen betydde 2-0.

Då snyggt framspelad av Anton Karlsson. Det såg ut som någon slags "NHL18-bugg-pass" när Anton snurrade runt i en fint och liksom med ryggen mot målet chippade fram pucken till Rittos blad.

En distinkt avslut fri med målvakten därefter.

– Jag gillar att chocka folk. Jag vill visa att jag kan spela puck samtidigt som jag också kör med min brunkiga spelstil. Jag har fastnat i ett fack om att jag ska åka runt och tacklas, men innan det var jag ganska spelskicklig. Jag hade väl tappat det, men det börjar komma tillbaka nu .Jag tycker det är skitkul att spela med Ritola och Friesen. Kemin sitter verkligen där och det finns ingenting att klaga på, detta säger Anton Karlsson till DT.
:::

Den tredje länken i den kedjan, Alex Friesen, stod inte för en, inte för två utan för tre assist i matchen och placerar sig på 2+9 på tolv matcher. Det ger honom en ledning i den interna poängligan och också en topp-tio-placering i Hockeyallsvenska poängligan.
:::

Tex Williamsson var tillbaka i kassen efter några matchers frånvaro och han fick en minst sagt hetsig match. Det var vid ett flertal tillfällen som han blev påkörd under matchens gång. Och vid något tillfälle var pucken inte ens i närheten.

Med detta sagt, förstår jag att Tex lackade när det återstod 1.45 av matchen. Då blev han på nytt påkörd i sin målgård och tappade fattningen för ett par sekunder. Han ställde sig upp och slog hjälmen mot en IKO-forwards egen hjälm. En "skallning" som gav Tex ett matchstraff.

En sekvens som betyder att Williamsson är avstängd i bortamatchen mot Västervik nästa fredag. Onödigt, förstås, av Tex, som med ett leende bara kunde lämna isen.

Well, han höll trots allt nollan. Räddade 27 av 27 skott.

– De bröstade upp sig och jag skulle stå upp för mig själv. Det är sånt där löjligt som vi grabbar gör ibland. Och det är onödigt att jag skallar honom, säger Tex till lagets hemsida.
:::

Arntzen fick komma in. Han fick ett skott mot sig och det gick i mål. Tungt kort inhopp för norrmannen. Jag känner mig dock trygg i att ha honom i kassen mot Västervik i nästa match. Han har visat att han håller på den här nivån.
:::

Daniel Bertov fick ett skott i ansiktet och blev sänkt till isen. Han reste sig, åkte ut och sydde och kom sedan tillbaka in i matchen med galler på hjälmen. En riktig krigare.
:::

Svärfar var på plats i Leksand för att se matchen.

Han satt nära Leksands bås och bidrog med lite iaktagelser kring våra nya coachers arbete i båset.

"Leffe aktiv i båset. Delar ut order till Jens som snackar med forwards. Själv snackar han med backarna. Väljer ut någon och tar snack och en positiv ryggdunk. Björnstad fick första positiva återkopplingen. Fick senare spela boxplay. Alsing fick också en genomgång."

Lyxigt för Blåvita Krigare att ha sin egen spanare på plats på matcherna.
:::

Jag tycker att Oskarshamn gör en bra match. Speciellt imponeras jag av lagets powerplay. Nu fick man ingen utdelning i kväll, förutom 3-1-målet, när det redan var försent.

Men man har ett bra pucktempo och hotar från flera håll. Jag blir inte alls förvånad om IKO plockar en topp-åtta-placering till sist. Lär dock sjunka från sin andraplats som man har i dagsläget med 22 inspelade poäng.

Detta var Oskarshamns tredje förlust.
:::

En sjundeplats i tabellen nu och plötsligt bara sju poäng upp till serieledande Timrå (med en match mer spelad). Det går snabbt uppåt när man väl har börjat vinna.
:::

Segt med ett uppehåll till nästa fredag. Vore bara att bara köra på nu när vi har fått upp tempot. Åh andra sidan, en chans för Leffe att jobba vidare med sitt nya lag och kanske kan vi få tillbaka ett par av de spelare som står på frånvarolistan.
:::

Jag tycker att det kan vara läge att plocka upp Kalle Eriksson från J20. Sebastian Björnstad blandar bra byten med mindre bra. Någon ordentlig "indianare" i kväll. Kanske läge att testa Kalle som förtjänat en chans med fina insatser i J20.
:::

Jag lämnar er annars med rörligt på Leffe Carlsson efter kvällens seger. Cred till Leksands IF som har börjat jobba lite med rörligt som detta. Det ger ett annat liv till hemsidan, mycket bra.
:::

LIF - IKO 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Skott: 23-28 (7-8, 9-7, 7-13)
Utv-min: 31-10 (2-2, 2-0, 27-8)
Publik: 4145 personer

1-0 (12.21) Emil Bemström (Friesen, Ritola) spel 5-mot-4

Inga mål i den andra perioden

2-0 (46.47) Mattias Ritola (A Karlsson, Friesen)
3-0 (55.42) Anton Karlsson (Friesen) öppen kasse
3-1 (59.19) Ludvig Elvenes (Olhaver, Björk) spel 5-mot-4

Liknande inlägg

Till top