Ny förlust – har Leksand en matchplan?

Hockeyallsvenskan, Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Leksand tappade poäng på nytt och spelet fortsätter att producera frågetecken.
Foto: C More

Det var meningen att det skulle släppa i kväll, att det skulle se bättre ut. Det gjorde det långa stunder... inte alls. Leksand besitter skickligheten, men saknar en ordentlig matchplan.
 
Leksand kommer att vara det klyschiga "laget att slå" för alla lag. Så var det förra säsongen, så är det i år och så kommer det att vara nästa år – oavsett division. Kanske inte alltid för att man är bäst på pappret, utan för att det är en klassisk förening.

Den här säsongen i Hockeyallsvenskan, måste man ha kvalitén som behövs för att ta sig igenom låga försvar. Som det känns nu, finns det ingen plan. Nu blev det en poäng, men trots 32-22 i skott, hade det inte varit orättvist om Hästen plockat alla tre med sig hem till Norrköping.
:::

Det är ironiskt för, varje gång som Mackan Åkerblom öppnar munnen och pratar ishockey, tycker jag att han säger många bra saker. Han trycker på vad han tycker har varit för dåligt och han har en plan på hur han vill att det egentligen ska gå till.

Men jag undrar om han lyckas förmedla det till spelarna? Tar de åt sig av det han säger? Och framför allt – vad görs för att det sedan i praktiken ska bli bättre? Säsongen är lång och det har bara gått fem matcher, men det är klart att det är oroväckande när spelet inte blir bättre.
:::
 
Jag tycker att Leksand spelade upp sig i tredje perioden och speciellt efter Hästens ledningsmål. Men var det så dags då? Vita Hästen är ett lag som vi ska ställa kravet till att Leksand ska besegra på sin hemmaplan. Det här är sett till poäng en missräkning.
:::

Som när Hästen tar ledningen. Leksand kommer i en kontring, 4-mot-2. En lysande möjlighet att skapa en riktigt fet målchans och absolut ett ledningsmål. Vad händer? Grönberg (ingen skit mot #22, det kunde varit vem som helst, men nu var det han) kommer in med pucken över offensiv blå, åker rakt in i första bästa försvarare och tappar pucken – detta samtidigt som två medspelare bakom honom krockar.

Hästen vänder spelet, kommer 2-mot-1 och så var det 0-1. En sekvens som speglar mycket av hur det ser ut för Leksand just nu. Det klickar inte riktigt i.
:::

Tack och lov kom det en sen kvittering. Mattias Nilsson skickade i väg ett "tyst skott" som Pontus Sjögren inte såg. 1-1. Observera då än mer den vackra flippmackan från Ritto fram till just Matte. Väldigt mycket hockeysaliv när man ser den prestationen från Hockeyallsvenskans bästa spelare.
:::

Men i kväll var han inte bäst i Leksand.
Det var Jonas Arntzen, överlägset.
:::

Med lite flyt och med en mindre fantomräddning från Pontus Sjögren i Hästens mål, hade Leksand vunnit den här matchen. Oskar Lang fick chansen att sätta 2-1 i stort sett öppet mål, men en plockhandske var i vägen.

Foto: C More
:::

En kommentar från Facebookgruppen som summerar läget ganska bra:
:::
Panten borta hästnäst på fredag.
Vi kan i alla fall hoppas på en bra start på helgen.
:::

LEKSAND - VITA HÄSTEN 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)
Skott: 32-22 (10-5, 9-10, 11-5, 2-2)
Utv-min: 8-8 (4-4, 4-2, 0-2, 0-0)
Publik: 4420 personer

Inga mål i första perioden

Inga mål i andra perioden

0-1 (48.26) Rickard Palmberg (Tholander, Martinsson)
1-1 (55.05) Mattias Nilsson (Ritola, Friesen)

1-2 (62.40) Rickard Palmberg (Hellgren, Kalin)

Liknande inlägg

Till top