Leksand nollade BIK – såg ut som ett nytt lag

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Fredrik Forsberg satte 3-0 i den andra perioden när Leksand slog Karlskoga.
Foto: C More

Plötsligt fanns det spelglädje. Plötsligt fanns det pucktempo. Och plötsligt såg det ut att finnas en matchplan. Tänka sig så fort det kan gå att få en spelartrupp att se ut som ett helt nytt lag.

Med detta sagt, hade Leksand inga problem med att besegra Karlskoga hemma i Tegera Arena. Efter två raka matcher på hemmais utan mål, fick publiken jubla när det bästa blåvita laget vann med 4-0.

Det var äntligen roligt att se Leksand spela ishockey igen. Visst blev matchen mot Timrå senast till sist trevlig, men detta var ytterligare ett par steg i rätt riktning.
:::

Alex Friesen fortsätter att imponera på mig. Han spelar i fem-mot-fem, i boxplay, i powerplay och är en stor tillgång i samtliga spelformer. Leder den interna poängligan gör han också numera efter 1+1 i kväll med 2+6 totalt.

Vackert mål fram till 1-0 också när han kommer ren från höger och snärtar upp pucken i kry-kry-krysset. Det blir inte mycket mer kryssmaska än sådär. Väldigt fint.
:::

Det var en förstaperiod där Leksand dominerade och vann skotten med 16-5. I den andra jämnade spelet ut sig och Karlskoga kom in i matchen. Då klev Jonas Arntzen in i handlingen och höll borta gästerna från en kvittering. I stället kunde Leksand utöka.

Mattias Ritola nätade med ett rent klassavslut fram till 2-0 och plötsligt har Ritto nätat i två raka matcher – vår stora stjärna har vaknat.

Ren klass pratar vi också om vid 3-0:an. Visst, backhandflippen från Freddie Forsberg ska väl målvakten ta, men dragningen där innan var riktigt fin, så hela situationen var värd att sluta med sarghets – som den nu gjorde.
:::

Inför den tredje höll jag med Rolf:
:::

För så var det. Jag ville se mer! Och även om den tredje perioden mest spelades hem av Leksand, så fick vi se mer fina prestationer. Som Kapten Jeppes styrning på Danne Bertovs skott. Och så var det 4-0.

Skönt för Ollas att spräcka sin målnolla för säsongen.
:::

Det ska sägas att allt inte var positivt, men vem hade förväntat sig det? Det är klart att det finns saker att jobba på. Leksand är fortsatt ett lag som det går att spela fast i egen zon och som det går att straffa i snabba omställningar. Kvällens motstånd hade absolut kunnat göra mer match av detta vid lite bättre utdelning.
:::

Och när vi ändå då pratar om utdelning, så var ju förstås Arntzen en stor del i att Leksand vinner så klart som man gör. Stort grattis, Jonas, till nollan! Några av kvällens räddningar var dessutom riktigt kvalificerade.

Jag vet inte om det var Swehockey som skojade med oss igen eller vad det var, men timmen innan nedsläpp verkade det som att Williamsson skulle stå. Så blev det inte, utan Arntzen fick förtroendet – och tog det. Snyggt!
:::

Det var så kul att se laget ha roligt. Plötlsigt har man knäppt av de där ryggsäckarna som vägde 200 kilo enligt Mackan Åkerblom. Nu spelar man ut. Jag fascineras av det här. Att det från en dag till en annan kan vara sådan skillnad. Och det är ju inte så att Leffe hunnit sätta någon prägel på laget. Men vissa gör tydligen detta bara genom sin blotta närvaro.
:::

Vacker bild.

 

Mattias Ritola fick hatten av Tobbe Forsberg efter matchen. #leksandsif

Ett inlägg delat av Leksands IF (@leksandsif) Okt 20, 2017 kl. 12:24 PDT

:::

Det är alltid kul att se Fredde Forsberg, Skedung och Wikman. Ung lina med massor av vilja. Jag hoppas och tror att den får fortsatt förtroende. Jag kan inte se varför den inte skulle få det.
:::

LIF - BIK 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
Skott: 31-26 (16-5, 9-12, 6-9)
Utv-min: 8-8 (2-6, 4-2, 2-0)
Publik: 4113 personer

1-0 (16.25) Alex Friesen (Åslin, Ritola)

2-0 (20.58) Mattias Ritola (A Karlsson)
3-0 (32.14) Fredrik Forsberg (Skedung)

4-0 (47.22) Jesper Ollas (Bertov, Friesen)

Liknande inlägg

Till top