Leksand visade stark moral – vände mot Timrå

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Tobia Forsberg avgjorde i förlängningen när Leksand vände mot Timrå.
Foto: C More

En minst sagt knackig inledning på säsongen, en sparkad coach och nollade senast mot AIK. Tidigt 2-0-underläge mot Timrå. Var det dags för en ny torsk? Nej. Det var äntligen dags för Leksand att visa moral, att man faktiskt kan spela ishockey och att man kan vinna matcher. Äntligen!

Det blev som sagt en tung start på matchen. Redan efter fem minuter tog Timrå ledningen och två minuter senare stod det 2-0 på resultattavlan. Då kände jag redan då att, 'jaha, ännu en match som är över efter bara några minuter'. Men så lättad jag är såhär i efterhand att det inte blev så!

Alex Friesen gör sin bästa match för säsongen. Det var det fler spelare som gjorde, men han var en av de starkast lysande där ute. Han kliver av isen med två assist och hade hans kedjekamrater tagit vara på de hetaste chanserna han spelade fram dem till, hade det blivit tre-fyra till.

Det var också han som låg bakom den viktiga reduceringen till 2-1. Anton Karlsson tryckte in pucken efter kanadensarens fina förarbete. Antons första kassen för säsongen.

Mittperioden inleddes med att Patrik Norén satte 2-2. Redan efter 48 sekunder letade han upp en lös puck mellan tekningsciklarna och snärtade läckert dit kvitteringen. Leksand hade ätit upp ett tvåmålsunderläge, detta för första gången den här säsongen.

Timrå tog på nytt ledningen, men då klev en spelare som vi väntat länge på in i handlingen. Mattias Ritola fick pucken till höger innanför offensiv blå, drog mot mål, bjöd på en läcker 'klubba-skridsko-fint' innan han hittade en lucka bakom ex-leksingen Haukeland i Timrås mål. 3-3.

Den tredje perioden blev mållös och vem klev fram i förlängningen? Tobias Forsberg såklart! Han forcerade in pucken som bara Tobbe-Fopp kan när han kom 2-mot-1 mot TIK-kassen. Och efteråt släppte han klubban, firade och blev omringad av en jublande Leksandstrupp.

En så viktig seger för Leksand. Så mycket mer än bara två poäng.
:::

Jonas Arntzen gör inte sin bästa match. Vid 1-0-målet släpper han en mycket svag retur rakt ut som ger Johan Persson öppet mål fram till ledningskassen och likaså vid hemmalagets 3-2-mål. Även då en isare mot bortre benskyddet där norrmannen bara skyfflar pucken rakt ut.

Där har Arntzen en del att jobba på så länge Tex "vilar" och inte är med.
:::

Detta var i särklass Leksand bästa match för säsongen, dessutom mot bäst tänkbara motstånd. Timrå förlorade förvisso senast mot Karlskoga och har nu två raka förluster, men det är ett bra lag.

Jonathan Dahlén har inte direkt gjort laget sämre, vilken spelare. Starkt ändå av Leksand som håller honom poänglös i den här matchen.

Man ser annars hur duktiga Timrå är på att ställa om sitt spel. Det går ruskigt snabbt och gång på gång straffades Leksand när de rödklädda ställde om.
:::

På tal om rödklädd så var det fritt fram att använda klubban som yxa och dragkrok i matchen. Jag gillar inte att bry mig om domare och lägga energi på den randiges insats, men kom igen nu.

I en så här pass jämn match slutar utvisningsminuterna 2-10. Inte David Bergmans bästa match i karriären. Många gånger var det leksingar som föll vid hakande klubba, men ingen åtgärd. Det hände också när det hände åt andra hållet ska sägas, men inte lika ofta.

Därmed ännu skönare att det slutade med en seger till sist.
:::

Det där målet som Ritola gör fram till 3-3. Det var inte bara viktigt i matchen, det var också viktigt för Ritto och hans fortsättning på den här säsongen. Han behövde det så mycket och det såg man inte minst vid plexiglashets-firandet efter kassen.
:::

– Det känns hur skönt som helst, det är mycket skönare att vinna än att förlora. Vi har aldrig hoppat så högt där bak i båset som efter det avgörandet målet, säger Jens Nielsen till DT efter matchen.

– Vi kommer ut till andra perioden och kör över dem fullständigt, där de får ett ganska billigt mål. Där kommer de enkelt undan. Segern betyder jättemycket. Vi åker till Timrå på bortaplan och lyckas vinna, vi visar att vi är ett bra lag och att vi ska vara med högst upp i tabellen.
:::

Oliver Larsen, vilken fin spelare det är.
Han har inte många misstag där ute.
:::

Samtidigt som jag skriver detta skriver Leksands IF att Leif Carlsson kliver in som ny tränare i Leksand. Han får med sig Jens Nielsen i båset
 
En tränare som vet hur man vinner.
Kontraktet skrivet över denna och nästa säsong.
:::

TIK - LIF 3-4 efter förlängning (2-1, 1-2, 0-0, 0-1)
Skott: 29-29 (14-6, 8-11, 7-11, 0-1)
Utv-min: 2-10 (0-4, 2-2, 0-2, 0-2)
Publik: 3702 personer

1-0 (05.09) Johan Persson (Wedin, Hardegård)
2-0 (07.39) Jeremy Boyce-Rotevall (Johnsson, Berglund) spel 5-mot-4
2-1 (08.37) Anton Karlsson (Friesen)

2-2 (20.48) Patrik Norén (T Forsberg)
3-2 (34.02) Filip Hållander (Larsson, Boyce-Rotevall)
3-3 (37.23) Mattias Ritola (A Karlsson, Friesen)

Inga mål i den tredje perioden

3-4 (62.17) Tobias Forsberg (utan assist)

Liknande inlägg

Till top