Leksand nollade på hemmaplan mot Almtuna

Hockeyallsvenskan, Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Almtuna nätade efter 17 sekunder, det blev matchens enda mål...
Foto: C More

Detta trodde jag sannerligen inte inför säsongen att jag skulle skriva: Men Leksand behöver målskyttar. Det blev inte mindre än 40 skott på mål hemma mot Almtuna, men gästerna gjorde matchens enda mål – efter 17 sekunder. Och hade dessutom flest heta målchanser.

Nu frågar jag mig tyvärr hur länge Markus Åkerblom ska sitta kvar på sin tränarpost. För, det är för dåligt att prestera detta med det här spelarmaterialet. Tredje minst gjorda mål i hela serien.
:::

När Almtuna gjorde 1-0 redan efter 17 sekunders spel kände jag ändå som jag hoppades att jag skulle känna: Att det här löser sig. Herregud, det återstår 59 minuter och 43 sekunder av matchen.

Men då skrev min vän Patrik på Messenger: "Vi kommer att förlora."

Och då mindes jag vad det här för säsongsinledning det här har varit. Det kunde absolut sluta med en förlust. Det här är normalt en match som Leksand ska vinna ändå trots tidigt underläge, men så är Leksands situation inte vad den borde vara.
:::

I mittperioden fick Leksand chansen i 5-mot-3 i 1.40. Ett gyllene läge att åstadkomma en kvittering. Vad Leksand lyckades med? En offsideåkning.

När man inte ens har en matchplan i spel med två man mer på isen. Då, har man problem.
:::

Jag tycker att Jesper Ollas är bästa leksing. Kaptenens klart bästa match för säsongen. Han drog hela laget framåt och visade att han ville något. Men det var inte jättemånga lagkamrater som svarade på det.
:::

Inte ens domaren går det att skylla på nu, för den som vill leta efter en syndabock utanför truppen och ledarna. Inte mindre än sex chanser fick Leksand i powerplay. En med nio minuter kvar. En med sex minuter kvar och en med minuten kvar. Men inte hjälpte det.
:::

Cred till Almtuna som genomför en klockren bortamatch. Man får ett tidigt mål att gå på, men backar inte hem och försvarar sig i 60 minuter (även om 16 skott kan ge sken av det). Kollar vi över hela matchen är det jämnt mellan lagen när vi räknar farliga målchanser, trots 40-16 i skott på mål.
:::

Onödig fyra att ta av Porsberger i mitten av den tredje perioden. I stället för att "göra jobbet" fullt ut petar han fram klubban som åker upp i ansiktet på en AIS-forward. Blodvite, fyra minuter. Bra boxplay, dock.

I övrigt var Porschen dock het. Han var den som överlägset sköt mest i kväll. Synd att han aldrig hittade annat nät än skyddsnätet.
:::

Fler tankar kring säsongsinledningen kommer ut i ett podavsnitt i morgon.

Är det läge att ringa Perra igen?
:::

LIF - AIS 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Skott: 40-16 (12-7, 14-6, 14-3)
Utv-min: 8-12 (2-0, 0-6, 6-6)
Publik: 4177 personer

0-1 (00.17) William Quist (Vallorani, Ljunggren)

Inga mål i den andra perioden

Inga mål i den tredje perioden

Liknande inlägg

Till top