Leksand krigade ikapp två mål – föll i sudden

Hockeyallsvenskan, Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 1
Leksand visade prov på fin moral när de tog igen 2-0 till 2-2 sent i tredje perioden.
Foto: C More

Det såg ut att bli ett nytt nederlag för Leksand. Det blev det också, men en poäng lyckades man få med sig från Malmö efter att ha tagit igen ett 2-0-underläge sent i matchen.

Även om spelet fortsatt inte fungerar som det borde, ska laget ändå ha cred för att de inte ger sig och krigar hela vägen in i mål. I alla fall under ordinarie tid. Sedan fick Patrik Norén för sig att förlängningen var slut, innan den var slut och gav bort ett friläge samt extrapoängen.
:::

Ska vi börja där det slutade kanske. Det återstår fem sekunder av förlängningen, vi är på väg mot straffar. Leksand har haft tillräckligt många chanser på sig att avgöra, men inte lyckats. Då väljer Norén att chansa på att tiden kommer att gå ut, när han ger bort ett friläge till Panternforward.

Och så låg pucken i nät bakom Arntzen – 04.59.

Det kändes så onödigt.
:::

Den första perioden, om vi ska ta dem en och en snabbt, kan vi avverka på en mening: 5-1 i skott. Detta säger dock mer om Swehockey som statistiksida, Leksand sköt mer än så. Men bra var det ändå inte.
:::

I den andra kom Leksand ut bättre, som i många andra matcher. Men det enda spelet som egentligen fungerar är målvaktsspelet. Jonas Arntzen står för en ny bra match.

Det kommer ett 1-0-mål för Pantern. En riktig kanon från blå i powerplay efter en felaktig fasthållnings-utvisning på Bertov. Då kändes det som att Leksand skulle få svårt att ta poäng. För det finns en stress i laget som sprider sig så fort man hamnar i underläge.
:::

Och inte blev det bättre i tredje när Leksand fullständigt ger bort 2-0. Mattias Ritola och Daniel Bertov krockar (!!!) alltså bakom eget mål. Pucken sticker i väg framför målet där inte en, inte två utan tre svartklädda spelare befinner sig. Och så var ledningen dubblerad.
:::

Wikman, Skedung och Fredrik Forsberg skapade inte bara en kedja tillsammans i dag. De var också uppsatta som den första. Och den skulle visa sig bli ledande i jakten på poäng. William Wikman gjorde första målet för säsongen och de andra två assisterade. Den här kedjan var mycket bra matchen igenom.
:::

Fräscht av Martin Janolhs att skicka i väg en slashing mot leksingarna när de firar sin reducering. Den kunde inte domare Sandstedt missa.
:::

På tal om Sandstedt ja. Vi kan väl ta det också. Jag tycker inte om att hålla på och lägga energi på domarna och deras insatser. De kan vara bra, de kan vara sämre. Men detta var ingen vidare insats från Filip Sandstedt.

Tydligt – med färgade ögon, visst – när "Sandis" tar Bertov för en fasthållning som ger 1-0, men missar klar hakning åt andra hållet när Leksand minuten senare får öppet mål och chans till kvittering.

Hockeyallsvenskan har utvecklats massor de senaste åren. En liga som tagit flera steg kvalitetsmässigt. Men överlag har domarna inte hängt med i den utvecklingen. För vissa går det helt enkelt för fort.
:::

Leksand krigade på i slutet och pressade på för en kvittering – som till sist också kom. Fredrik Forsberg fick pucken nere vid ena tekningscirkeln av Olle Alsing och via någon slags touch på vägen, hittade han Porschen vid den andra cirkeln som inte kunde missa, utan pangade in sitt tredje mål för säsongen fram till 2-2.
:::

Det var oerhört starkt, att komma ikapp och faktiskt ta poäng med tanke på att det stod 2-0 med fem minuter kvar innan reduceringen kom. 59.13 satt kvitteringen.

Tråkigt därefter att laget inte får vinna. Visst att ta en poäng, men man förlorar till sist ändå fighten. Det blir inget jubel i omklädningsrummet. Man får inte känna att man åker därifrån som vinnare. Det är tråkigt.
:::

Nästa match: Inte förrän på onsdag – Almtuna i Tegera Arena.
:::

IKP - LIF 3-2 eft förl (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)
Skott: 26-19 (5-1, 8-7, 11-9, 2-2)
Utv-min: 4-10 (0-2, 0-4, 4-4, 0-0)
Publik: 1235 personer

Inga mål i den första perioden

1-0 (34.35) Tobias Ekberg (Sterner, Svensson) spel 5-mot-4

2-0 (51.33) Axel Wemmenborn (Liss)
2-1 (54.09) William Wikman (Skedung, F Forsberg)
2-2 (59.13) Johan Porsberger (F Forsberg, Alsing)

3-2 (64.59) Axel Wemmenborn (Svensson)
#1 - - Lifstars:

Toppen bra referat och skönt att höra lite positiva bitar i allt negativt som sprids. Inget är gratis i den här serien men jag tycker det är skönt att vi har så mycket potential kvar och ändå tar vi poäng.

Liknande inlägg

Till top