Ett effektivt Leksand slog Västervik med 6-1

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Leksand vann till sist komfortabelt borta mot Västervik.
Foto: C More

Ett effektivt Leksand åkte till Västervik och vann med 6-1. Emil Bemström gjorde mål igen, Alex Friesen likaså och Jonas Arntzen visade att han är att lita på när Tex Williamsson inte finns tillgänglig för spel.

Dessutom passade ett par spelare på att sätta första målet för säsongen.

:::

Om vi inleder med en kort summering, så kändes det efter första perioden som om det hade varit rättvist med en ledning på två i stället för ett mål för Leksand.

Och hade Västervik fått utdelning utefter spelövertag, så hade man ätit ikapp och gått förbi under mittperioden – som Leksand till sist vann med 3-1, 4-1 totalt. Det var maximalt utdelning för de blåvita gästerna.

I tredje perioden bevakade Leksand. Det var inte speciellt vackert, men det kräver jag inte heller. Speciellt inte på bortaplan med en tremålsledning. Då får det se ut lite hur som helst, så länge tre poäng följer med på bussen hem. Dessutom satte man ett par puckar till mot slutet.
:::

I kväll var vår "brunkande" lina med Tobbe, Knutte och Martin Karlsson poängledande. Kul! Snipern T Forsberg knackade in sitt tredje mål för säsongen och Knuts satte sitt första. Martin plockade in två ass. Viktigt att även den här typen av spelare får vara med och producera.
:::

Andraperioden, som sagt. Den går till Västervik i puckinnehav och spelövertag. Men ett effektivt Leksand – som i början av säsongen inte kunde göra mål – fick maximal utdelning.

Extra fint var Friesens 3-1-mål när han fintar bort sin bevakning i mittzon, kommer fri från vänster, skjuter i skäret och ställer därmed Fransson i hemmakassen. Vackert! Hans tredje mål för säsongen. Och där gick också mycket  av luften ur Västervik.
:::

Emil Bemström gjorde mål i kväll igen, mål för andra matchen i rad. En spelare som jag tycker ska vara permanent i Leksands a-lag från och med nu, om inte tidigare. Han har förtjänat sin plats.
:::

Matchens märkligaste situation var ändå denna som ni kan se nedan (om inte klippet syns, klicka på länken). Den här situationen gav alltså Daniel Bertov två minuter för "interference".

Det är det märkligaste domslutet jag har sett på... mycket länge.

:::

Oliver Larsen fick spräcka sin målnolla i Leksand i kväll. Även om det var i öppen kasse, unnar jag verkligen honom det där målet. Jag är – som jag varit inne på i alldeles för många matchrapporter redan – löjligt förtjust i denne duktiga dansk.
:::

Jonas Arntzen stod för en fin match, även om han bara fick 17 skott mot sig totalt. Han kliver dessutom av isen med en assist (till Larsens 5-1-mål).
:::

Det här var Leksands första seger på bortais för säsongen. Samtidigt var det första gången som Västervik blev nollat på sin hemmaplan. Sviter är väl till för att brytas, inte sant? (Men vi bygger gärna på vår ett gäng matcher till...)
:::

Leksands powerplay fungerar inte alls. Då provar Leffe och Jensa något nytt: Ritola och Bemström på blå. Det fungerade inget vidare detta heller. Men varför inte försöka, då Leksands backar inte är särskilt skottvilliga.

Jag vet inte om det finns någon statistik på det. Men jag tror inte att det är många lag i Hockeyallsvenskan som har färre backskott än vad Leksand har hittills den här säsongen.
:::

Jag skulle tro att det är detta som sportchefs-Challe tittar på allra mest. Att försöka få in en eller ett par skottvilliga backar. För det behövs en Ytterell/Hersley-typ på blålinjen när det väl ska avgöras till våren. Så är det.
:::

Det är fortsatt roligt att se Leksand spela ishockey och det känns alldeles fantastiskt!
:::

VÄS - LIF 1-6 (0-1, 1-3, 0-2)
Skott: 17-31 (6-8, 8-11, 3-12)
Utv-min: 6-2 (2-2, 0-0, 4-2)
Publik: 2112 personer (fullsatt)
 
0-1 (09.49) Tobias Forsberg (3) (Norén)
 
0-2 (24.37) Jon Knuts (1) (M Karlsson)
1-2 (28.16) Jacob Tenemyr (Gustavsson, Wahlberg)
1-3 (37.19) Alex Friesen (3) (M Karlsson)
1-4 (38.35) Emil Bemström (Åslin, Johannesen)

1-5 (57.01) Oliver Larsen (1) (Arntzen) öppen kasse
1-6 (59.33) Martin Grönberg (2) (F Forsberg, Porsberger)

KVÄLLENS ÖVRIGA RESULTAT:
Södertälje - Karlskoga 6-3
Almtuna - Pantern 1-3
Tingsryd - Vita Hästen 4-1
Timrå - Troja 1-0 efter förlängning

Liknande inlägg

Till top