Öppna spjäll när Leksand gav bort två poäng

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Flera vackra mål av Leksand, men inte tillräckligt många för att vinna i Ljungby.
Foto: C More

Porsberger klev fram med två mål, Tobias Forsberg skickade en projektil upp i krysset från blålinjen och Alex Friesen stod för hockeyallsvenskans hittills vackraste mål. Men det räckte inte för att ett bakåt ihåligt Leksand skulle åka hem med tre poäng. Det blev bara en.
:::

Spelet fanns där i kväll igen. Leksingarna spelade för varandra, hade fin fantasi i det offensiva spelet och många av målen var vackra. Inte minst Alex Friesens 2-1-reducering i den första perioden när han snurrade upp en motståndare på läktaren och hittade sedan en lucka.


Det är snyggt det där, riktigt snyggt.
:::

En annan spelare som klev fram var Johan Porsberger. I det senaste avsnittet av podden pratade jag och Patrik om att Porschen hade försvunnit. Nu svarade han med två mål.

Poddeffekten.
:::

Bakåt finns det dock en del att önska. Flera av målen som släpptes in i kväll var rena bjudningar och med den effektivitet Troja hade vaknat upp med till i dag, ja då blir det inte fler än en poäng.

Porsberger sätter trots allt 4-3 med under fem minuter kvar att spela. Då ska ett förväntat topplag som Leksand kunna stänga matchen. Men i stället är det öppna spjäll bakåt. När Troja sätter sin 4-4-kvittering står båda Leksands backar bakom eget mål. Det säger, en del.
:::

Med det sagt: Vi ska inte klaga. Vi har äntligen ett lag som tar poäng och som vinner hockeymatcher igen. Leksand för fyra-fem veckor sedan hade aldrig vänt kvällens 2-0-underläge. Så, det är klart att det kommer att komma matcher där Leksand inte vinner, så är det.
:::

Powerplayspelet är fortfarande under all kritik. Under. All. Kritik.
Visst, bara två chanser i kväll och bägge i första perioden. Men ändå, inte bra.
:::

Jag tycker att en ny junior spelade sig in i a-laget med kvällens insats. Välkommen, Erik Aterius. Han kämpade, han slet, han retade gallfeber på motståndarna, han var först upp i offensiv zon och sedan först hem vid en ny kontring av Troja. Precis så ska man ta för sig när man får chansen. Det lär bli fler matcher för #7.
:::

Två tappade poäng i kväll känns riktigt onödigt. Leksand borde ha vunnit och är det något man behöver jobba på som lag är det att stänga matcher i tidigare skeden. Jag menar, skottvinsten skrivs till 43-24. Det ska rendera i mer än bara en poäng.
:::

I och med kvällens förlust vet Leffe hur det känns att förlora. Segerraden stannade vid sex matcher. Det är bara att hoppa upp på hästen igen och starta en ny mot Modo hemma i ett – troligtvis för andra matchen i rad – slutsålt Tegera Arena. Över 6200 biljetter är sålda.

But hey. En streak består: Antal matcher i rad med poäng. Sju.
:::

Patrik efterlyste två spelare i senaste poddavsnittet.
Johan Porsberger och David Åslin.

Om den förstnämnde återuppstod i kväll, var det inte riktigt vad den andre gjorde.

Detta även om det blev en assist.
:::

Och samtidigt som detta ska avslutas, presenterar Leksand en värvning: Matt Carey är klar för klubben. Läs mer på officiella hemsidan.
:::

TRO - LIF 5-4 efter förlängning (2-1, 0-0, 2-2, 1-0)
Skott: 24-43 (9-14, 6-15, 8-14, 0-1)
Utv-min: 2-4 (0-4, 2-0, 0-0, 0-0)
Publik: 2757 personer

0-1 (00.56) David Rundqvist (Immo)
0-2 (10.55) Sebastian Benker (Lindqvist-Hansen)
1-2 (17.12) Alex Friesen (6) (M Karlsson) spel 4-mot-5

2-2 (33.37) Johan Porsberger (4) (Lang, Grönberg)

2-3 (43.44) Tobias Forsberg (4) (utan assist)
3-3 (47.37) Jonatan Nielsen (Edström, Johnsson)
3-4 (55.47) Johan Porsberger (5) (Friesen, Åslin)
4-4 (56.56) Sebastian Benker (Edström)

5-4 (61.01) Tor Immo (Wennström, Rundqvist)

Liknande inlägg

Till top