Leksand vann publikfesten i Södertälje

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0

Leksand firar efter att vunnit matchen mot Södertälje efter straffläggning.

För första gången den här säsongen befann jag mig på plats och såg Leksand spela ishockey. Som boende i Stockholm, tog jag chansen när det bara var en knapp timmes bilfärd till Scaniarinken i Södertälje.

Det skulle visa sig vara helt rätt beslut. Södertälje mot Leksand. Två klassiska lag som båda inte fått känna på hur det är att förlora efter full tid efter sina respektive tränarbyten. Och det håller i sig även efter kvällens fight, då masarna vann först efter straffläggning.
:::

Detta var en match som i första perioden präglades av märkliga domslut åt bägge håll. Flest märkliga situationer drabbade ändå Södertälje där publiken skrek många gånger efter domare Magnusson.

Och pikade gjorde allting efter att Henrik Nyberg blivit neddragen av Oliver Larsen under slutminuterna. Skulle det bli utvisning eller straff, undrade alla. Men Richard Magnusson valde att fria helt.
:::

I mittperioden kom Leksands ledningsmål och detta ändå rättvist, även om matchen var tajt. Olle Alsing stod för en dragning på offensiv blå som "sista man" hemåt, han inte hade gjort för säg sex-sju matcher sedan.

Den gick hem och det efterföljande skottet styrdes in av Isac Skedung.
:::

I den tredje perioden var det som om Leksands spel från den första var som bortblåst. De ena dumma tvåminutaren efter den andra drog laget på sig (nio totalt under matchens gång!) och Södertälje fick läge på läge att kvittera.

Och till sist satt den. Efter videogranskning fick vi se att pucken var inne.

Eller, se och se. Bilderna vi fick se i arenan och på tv, visade ingenting. Där såg det snarare ut som om Tex stått för en riktig j-vla monsterräddning. Men på Twitter, fick folket se att pucken faktiskt var inne – med liten marginal.

:::

Förlängning blev det och väl där borde Leksand ha slarvat bort den här matchen. Detta då man spelar med fyra utespelare i stället för tre, drar på sig ett lagstraff och ger SSK två minuters powerplay.

Men med en storspelande Williamsson i målet, lyckas Leksand reda ut även den utvisningen. Jag vet inte om det finns siffror på täckta skott från den här matchen, men det var inte få sådana från de blåvitklädda spelarna.
:::

Vid straffarna var det en kille som gjorde mål.

Alex Friesen gled över blålinjen.
Alex Friesen tittade upp.
Och tryckte upp pucken i krysset.

En riktig klass-straff.

Och samtidigt som Tex spikade igen, räckte det för att vinna två poäng.
:::

Som jag gillar Emil Bemström.

Det är en kille som alltid gå för målet. Det är så roligt att se honom i powerplay. Så fort han får pucken är blicken mot målet. Visst, man ska kunna tänka passning också – vilket han förstås gör – men ofta är blicken på kassen och det gillar jag. Lite osvenkskt, sådär.
:::

Inte varje dag man ser spelare skrika på sin egen hemmapublik.
:::

Det var en fantastisk inramning i den här matchen. Jag hade inte varit i Scaniarinken på väldigt länge, men blev varse att det är väldigt bra drag där när det väl är fullt.

Jag skulle uppskatta det till att 60-40 höll på hemmalaget, men inte mycket mer. Därmed en rätt jämn läktarkamp, trots att Leksandspubliken inte hade med sig klackledar-Martin som brukar få igång klacken lite extra.

Men det är sådana matcher man saknar. Och vill ha varenda match.
:::

När jag sprang i katakomberna efter matchen, såg jag flera spelare i Leksand med ispåsar och annat som antydde på lite hårdare smällar under matchens gång. Åslin var en av dem, men han sa att det inte var någon fara när jag pekade på ispåsen han hade tejpad.

Kapten Ollas hade ena armen i något slags stöd som var knutet runt halsen.

Vi får se här framöver om några spelare saknas till helgen.
:::

Annars fortsatt positivt i Leksand som ännu inte vet hur det känns att förlora med Leffe Carlsson vid spakarna. Han och Jens Nielsen ser ut att ha ett gott samarbete i spelarbåset.
:::

SSK - LIF 1-2 efter straffar (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Skott: 26-20 (8-6, 5-8, 10-5, 3-0, 0-1)
Utv-min: 12-18 (6-6, 6-6, 0-4, 0-2, 0-0)
Publik: 5753 personer

Inga mål i den första perioden

0-1 (29.06) Isac Skedung (2) (Alsing)

1-1 (49.08) Christopher Bengtsson (Flodkvist, Weigel) spel 5-mot-4

Inga mål i förlängningen

Avgörande straff: Alex Friesen (4)
Tre straffräddningar: Tex Williamsson

Liknande inlägg

Till top