Bemström målskytt på nytt när LIF straffvann

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Emil Bemström satte tredje målet på fyra matcher när Leksand vann.
Foto: C More

Det borde ha blivit tre poäng i den här matchen, sett till skapade målchanser. Men ibland går det troll i målskyttet och då kan sådant uppstå. Det viktiga är att spelet ändå finns där, vilket det fortsatt gjorde.

Leksand besegrade Björklöven med 2-1 efter straffar inför 7650 åskådare. Emil Bemström gjorde målet under ordinarie tid och Alex Friesen prickade – för andra straffläggningen i rad – in matchens enda straffpyts.

Femte raka segern för Leffe Carlsson, sjätte för Leksand. Glada tider!
:::

Det är ändå skönt att leva under 2017.

Jag såg första perioden på jobbet och lämnade för att åka hem precis när den andra började. För ett X antal år sedan hade man fått hetsa hem för att se fortsättningen där. Eller i bäst fall dra igång sportradion genom någon förstaversion av bärbar radiospelare, eller text-tv.

Nu hade jag matchen med mig i min mobil och kunde därmed – trots att jag hade en timme hem – se andra perioden och början av tredje innan jag landade hemma. Perfekt!
:::

Jag tycker att Leksand stod för en bra match. Lite omständigt ibland och som Leffe sade under första pausen så hade laget svårt att ta sig in på mål. Det var mycket spel längs sargerna och för få spelare ville in där det gör ont.

Det blev bättre i andra och tredje, där Leksand som sagt skapade tillräckligt många bra målchanser för att avgöra den här matchen.
:::

Mattias Ritola spelade inte den här matchen. Han fanns med under värmningen, men försvann innan första nedsläpp. Leif Carlsson sade under andra periodpausen att det handlade om magsjuka.

Emil Bemström fick gå in på hans plats – och tog den. Han klev av som målskytt och har nu stått för tre mål de senaste fyra matcherna. Han har verkligen tagit chansen.

Med sina fyra mål är det bara två spelare som har gjort fler i laget: Ritola och Friesen. Det säger också en del om hans insats.

Friesen till C More om Bemström som han fick spela med i kväll:
– En bra spelare och har spelat bra de senaste matcherna. Han är duktig att hitta puckarna framför kassen och att sätta dem. Det är roligt att spela med honom.

:::

Domare Magnusson hakade på Leksand hem från Södertälje och dömde laget på nytt. Lika klar boardingen var på Knuts mot SSK, lika klar var den som Anton Karlsson delade ut i andra perioden.

Den från Knuts gav två minuter, Antons ingenting. Båda borde inneburit matchstraff.
:::

Fullsatt i Södertälje senast.
Fullt i Tegera Arena i kväll.

Fan vad kul det är att vi hakar på laget oavsett var de spelar!
:::

Det här blev den korta versionen av den här matchen. De längre, kommer ni att få i ett podcast-avsnitt som ska spelas in inom kort här under kvällen. Där ska vi gå igenom vändningen sedan Leffe kom in och försöka sätta fingret på vad det är som går bra nu – bland annat. Finns hos er närmare midnatt!
:::

LIF - IFB 2-1 efter straffar (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Skott: 39-30 (7-11, 16-10, 14-7, 1-2, 1-0)
Utv-min: 6-4 (0-0, 2-4, 2-0, 2-0, 0-0)
Publik: 7650 personer (fullsatt)

1-0 (30.03) Emil Bemström (3) (A Karlsson, Bertov)

Inga mål i den andra perioden

1-1 (57.28) Jakob Stenqvist (Ottosson, Pukka)

Avgörande straff: Alex Friesen (5)
Tre straffräddningar: Tex Williamsson

Liknande inlägg

Till top