Linkan bjöd på daladans när Leksand vann sent

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Det satt hårt inne, men Leksand fick Pantern på fall – till sist. Linkan gick en fight.
Foto: C More
 
Leksand mäktade med hela hela 32 avslut mot Robin Jensen i gästernas mål, men endast två av dem gick in. Oskar Lang petade in 1-1-pucken i mitten av andra perioden, innan Johan Porsberger avgjorde med fem minuter kvar att spela.

Leksand svit på antalet poängmatcher i rad är nu uppe i tio. Leffe vet fortfarande inte hur det är att lämna en match utan poäng och segertåget rullar igen med två raka trepoängare. Dessutom var Williamsson riktigt bra.
:::

När den första perioden var över hade Pantern ledningen med 1-0 – efter att ha förlorat skotten med 20-7. I första pausen intervjuades Fredrik Forsberg på mastodontjumbotronen. Han lugnade publiken och sa att "om vi bara fortsätter så här, så jobbar vi ner dem sista 40."

Och det gjorde Leksand. Det var lite vimsigt, det var lite hattigt och Tex-Mex längst bak fick agera och stå för några kvalificerade räddningar. Men så är det ju därför han står där också, inte sant? Hur som helst: Leksand vänder ÄNNU ETT underläge till seger och visar på nytt upp fin moral. Vindarna har verkligen vänt.
:::

Jättetalangen Filip Johansson fick debutera i kväll. Och vad jag kunde se gjorde han inte bort sig. Han var dessutom på isen när Porsberger dunkade in det avgörande 2-1-målet sent i tredje perioden.

Jag verkligen älskar hur junior efter junior kommer upp till Leksands a-lag och imponerar.
:::

Debuten för Matt Carey dröjer ytterligare. Tidigare under fredagen fick 'Blåvita Krigare' detta via sms av Christer Siik:
– Det är pappren som är under behandling. Det tar nog ett tag till. Han är i bra matchform så det är inte ett problem.

Carey kan förstås, om han är lika bra scoutad som vi hoppas, vara ytterligare en positiv pusselbit att addera till detta segertåg som redan rullat på ett tag.
:::

Kalle Eriksson hade det lite kämpigt när han tappade pucken och gav den till Rosdahl som fri kunde sätta 1-0. Men han jobbade på och stod allt som allt för en ny stabil insats.
:::

Sju minuter in i tredje perioden hände något riktigt sällsynt: Ett slagsmål! Fredrik Lindgren bjöd Olle Liss på en daladans och påminde om honom varför han borde ha valt Leksand i stället för farmarlaget i somras.
:::

Leksands chans som till sist skulle ge det avgörande målet, kom till lika slumpartat som Panterns 1-0. Men bara fram tills dess att en rensning tog på en leksing innanför egen blå för gästernas del. Därifrån tog Oskar Lang över pucken, fintade ner två motståndare och serverade sedan Porsberger öppet mål. 2-1. Taklyftande jubel.

Svårare än så behöver det inte vara.
:::

1-1: Porsberger till Lang.
2-1: Lang till Porsberger.

Det gäller att bjuda tillbaka. Två spelare som funnit varandra, får vi ändå säga.
:::

LIF - IKP 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Skott: 32-23 (20-7, 9-5, 3-11)
Utv-min: 10-10 (0-2, 2-2, 8-6)
Publik: 6392 personer

0-1 (11.29) Kim Rosdahl (utan assist)

1-1 (29.07) Oskar Lang (3) (Porsberger) spel 5-mot-4

2-1 (54.31) Johan Porsberger (7) (Lang)

Marcus Karlberg målskytt i debuten när LIF storvann

Leksands IF, Matchrapporter / Permalink / 0
Martin Grönberg serverades öppen kasse när Leksand lekte sig till 7-2-seger.
Foto: C More

Innan matchen var jag lite orolig. Vita Hästen har blandat och gett under säsongen och Leksand hade redan lyckats förlora mot detta motstånd en gång.

Men som vi redan vet, så är detta ett helt annat lag än vad hästarna mötte då. Leksand tog i kväll poäng i nionde raka matchen efter en 'hur säker som helst'-seger med 7-2.

En seger där vissa av målen var rena rama hockeygodiset och där Challe Karlbergs son Marcus gjorde mål i a-lagsdebuten.

Bra kväll!

:::

Men vi börjar med 19-åringen längst bak. När Tex Williamsson fick vila en match, gick Jonas Arntzen in och var EXAKT så bra som Leksand hoppas på att han ska vara. Visst vinner Leksand till sist bekvämt, men om inte Arntzen varit såpass bra som han nu var, hade detta kunnat bli en helt annan fight.

Jag tycker att han med sina insatser att han inte bara borde vara en målvakt som kommer in när Tex behöver vilas, utan att han på riktigt slåss om att vara en som får spela mest.
:::

Det var många spelare som hade trevliga kvällar rent poängmässigt och ska ta oss igenom dem. Men låt oss börja med Alex Friesen. Hans assistpoäng (som blev en av två assist i kväll) innebär att amerikanen nu gjort poäng i nio raka matcher.

Jag frågade DomarnaPunktSe på Twitter, om hur den längsta sviten ser ut i Hockeyallsvenskan. Och det var Jared Aulin som hade en poängsvit på hela 20 raka matcher under sin tid i Örebro.

Bästa i Leksand har Mikael Karlberg, på 14 matcher. Kan Friesen knäcka den? Det återstår att se.
:::

Olle Alsing hade en trevlig kväll. Han gjorde inte bara sitt första mål för säsongen, utan fick även med sig inte en, inte två utan tre assist i bussen hem från Norrköping.

Den snyggaste framspelningen? Det måste ändå vara denna, när Oskar Lang står för ett bra jobb bakom kassen, hittar Alsing som kyligt bjuder Grönberg på öppen kasse fram till sitt andra mål i matchen.

:::

Det står 6-2 på jumbotronen och man vet inte om den här kvällen kan få ett bättre slut än att tiden bara tickar ut och tre säkra poäng är bärgade.

Då kliver debutanten – Challe Karlbergs son, Marcus, – fram och sätter sjuan. Han fick ett gäng byten i den här matchen under andra halvan av den och fick kröna insatsen med ett mål – ett skott rakt upp i krysset. Det är så man presenterar sig med en av sina första puckkontakter.

Glädjen efteråt gick inte att ta miste på, en väldigt fin liten sekvens i början av en karriär som ska bli mycket rolig att få följa.
:::

Och när hyllningskören ändå är igång: Kalle Eriksson! Hur många unga och stabila backar ska Leksand ha i sitt lag den här säsongen? Jag ser ibland kommentarer som "det ser lite tunnt ut bakåt", men hallå... kolla inte bara på åldern – utan insatserna. Larsen! Bertov! Alsing! Själin! Och nu Eriksson! Det finns hur många som helst.

Eriksson fick i kväll med sig en assistpoäng efter att vackert frispelat Grönberg till det viktiga 3-1-målet i början av den andra perioden.

Och ni har väl inte missat vem som i sin tur är Kalles pappa? Spelaren som gjort flest a-lagsmatcher av alla i Leksands IF och som borde hänga i taket av Tegera Arena: Niklas Eriksson.
:::

Redan över 5.500 biljetter sålda till fredagens möte med Pantern hemma i Tegera. Ishockeyn ler över Leksands IF just nu, låt oss jobba vidare så!
:::

Här har ni förresten statistiken, som tog en stund att skriva ihop, en kväll som denna.

Men vinner vi en målfest gör det ingenting.
:::

VIT H - LIF 2-7 (1-2, 0-2, 1-3)
Skott: 28-30 (5-14, 11-9, 7-3)
Utv-min: 8-8 (0-4, 4-0, 4-4)
Publik: 3830 personer

0-1 (08.08) Anton Karlsson (3) (Friesen)
1-1 (08.39) Alexander Pettersson (Hellgren, Lögdal)
1-2 (10.19) Olle Alsing (1) (utan assist)

1-3 (24.13) Martin Grönberg (3) (Eriksson)
1-4 (39.52) Johan Porsberger (6) (Friesen, Alsing) spel 5-mot-4

2-4 (45.59) Simon Mitman (Palmgren, Hellgren) spel 5-mot-4
2-5 (47.43) Tobias Forsberg (5) (Alsing, Knuts)
2-6 (52.36) Martin Grönberg (4) (Alsing, Lang)
2-7 (54.42) Marcus Karlberg (1) (Forsberg, Aterius)

Liknande inlägg

Podden: #07. Anton Karlsson

Leksands IF, Podcast / Permalink / 0
Mina vänner!

Vi har kommit fram till det sjunde avsnittet av podden. Den här gången är det dags för en gäst från Leksands IF igen och tidigare under fredagen satte jag mig ner och talade med Anton Karlsson.

Ett samtal med en spelare som det känns som om han varit med hur länge som helst, hur det är att hamna i brunkarfacket, hur det är att se sitt eget face i NHL18, om att bli pappa – och mycket mer.

Trevlig fredag, allesammans!

Och tack för att ni lyssnar.

Till top