Nyopererad Ritola kan missa hela försäsongen

Försäsong, Leksands IF, Skadeläget / Permalink / 0
Att Leksands skadelista är lång här under försäsongen vet vi sedan tidigare. Spelarna som inte spelade senaste matchen mot Frölunda var:

Mattias Ritola
Johan Porsberger
Jon Knuts
Martin Grönberg
David Åslin (utgick)
Patrik Norén
Fredrik Lindgren
 
I det första avsnittet av Blåvita Krigare's podcast, sa Mikael Karlberg att det inte var någon fara med någon av dessa utan att de snart kan vara tillbaka i träning och att många redan var det.
 
Men för Mattias Ritola verkar det tyngre. Han har varit frånvarande här hittills under försäsongen och ser ut att missa ett par-tre veckor till. Han har nämligen opererat bort blindtarmen under tisdagen.
 
— Återhämtningen från en sådan operation kan ta allt mellan en till tre veckor. Allting beror på hur väl det läker, säger Christer Siik, lagledare för herrlaget till SiljanNews.
 
Detta betyder att Ritola missar träningsmatchen mot Karlskoga på torsdag, mot Södertälje den 1 september och – om det vill sig illa – även den sista inplanerade mot Timrå den 8 september.
 
Christer Siik säger också till sajten att trion Fredrik Lindgren, Tobias Forsberg och Alex Friesen är den som är mest osäker på spel just nu. Samtliga tränar för fullt, men osäkra till start på torsdag.

David Åslin som utgick mot Frölunda senast, är åter spelklar. Detsamma gäller Jon Knuts, Johan Porsberger, Martin Grönberg och Patrik Norén.
 
Seriepremiären är hemma mot Södertälje den 20 september.

Liknande inlägg

Till top