Leksand vann målsnål historia i Nobelhallen

Försäsongsmatcher, Leksands IF / Permalink / 0
Olle Alsing avgjorde när Leksand besegrade Boförs med 1-0 efter förlängning.
Foto: C More
 
Efter tre spelade perioder ledde Karlskoga skotten med 21-18, men på tavlan stod det fortfarande 0-0 i Nobelhallen. Tex Williamsson och Shane Owen bjöd på den hetaste 'matchen i matchen' för aftonen med fint målvaktsspel från bägge håll.
 
Så långt hade Williamsson spelat sex perioder i Leksandströjan, fått 46 skott mot sig och bara släppt ett. Tex känns verkligen som en väl scoutad värvning av Leksands IF.
:::
 
Men det var annars inte jättemycket att göra för målvakterna, särskilt inte i den första perioden. Skotten 6-5 till Boförs och målvakterna hade väl nästintill kunnat lägga suspen som huvudkudde och tagit en längre powernap vid varsitt mål.
:::
 
Leksand kom till den här matchen med flera juniorer i laguppställningen. Och den som satte störst avtryck i Karlskoga, var Erik Arterius. Är det något lag som hans fysiska hockey ska reta gallfeber på, så är det BIK. Han gick först in i varje närkamp, gruffade efter alla avblåsningar och fick de mörkblåklädda ur balans.
 
Jag hoppas och tror att vi får se mer av Arterius i vinter.
:::
 
Oliver Kandergård, Philip Aspnäs-Norberg och Erik Arterius bildade tillsammans Leksands fjärdelina i kväll. Unga killar som fick känna på a-lagsspel och gjorde inte alls bort sig.
 
Även Rasmus Hedin och Emil Lind fanns med från J20.
:::
 
Efter 17 minuter i den andra perioden åkte Johan Porsberger ut för en interference. En sen tackling från #15 som han nog ska vara nöjd inte gav mer än 'bara' två minuter.
 
Porsberger som för övrigt gjorde sin första match för säsongen och detta i förstalinan tillsammans med Martin och Martin – Grönberg och Karlsson.
:::
 
Matchen gick till förlängning där Leksand tidigt fick med sig en utvisning och chansen i powerplay, fyra mot tre. Och då kom också avgörandet. Porsberger hittade Fredrik Forsberg till vänster som med en fin passning genom Boförs triangel, kunde lägga upp pucken för Olle Alsing som krutade på – och satte matchens enda mål.
 
Kul för Alsing att få göra mål!
:::
 
Totalt 47 räddade skott på två matcher (mot Boförs och Färjestad) för Williamsson. Ett insläppt mål. Han ger som sagt ett mycket bra intryck i kassen, Tex.
:::

En imponerande seger för Leksand som saknade många tongivande spelare. Innan matchen lät det som att många skulle vara tillbaka, men fortsatt är det ett gäng spelare som saknas.

Lite oroande ändå med tanke på att det bara återstår två matcher av försäsongen innan laget ska börja förbereda sig på att nästa match är om tre poäng – mot Södertälje den 20 september.

Men hellre en exempelvis en operation på Ritola nu, än i oktober.
:::

Förresten!

Avslutningsvis har jag en liten överraskning. I morgon bitti (ja, redan innan a-lagets fyspass 09.30) ska jag slå mig ned med Johan Porsberger och spela in avsnitt numero dos av Blåvita Krigare's podcast.

Vi kommer att prata om den här matchen, men också fokusera mycket på den kommande säsongen. Jag har ju till exempel sagt att han plockar hem hela Hockeyallsvenskans poängliga. Hur står han sig till det?

Jag hoppas och tror på ett bra samtal som ni kommer att gilla.

Ska finnas ute för er att lyssna på så fort jag kan under morgondagen.
 
Många tongivande spelare borta i Leksand gör denna seger än mer imponerande.
Foto: C More
 
BIK KARLSKOGA - LEKSANDS IF 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
SKOTT: 22-21 (6-5, 10-6, 5-7, 1-3)
UTV-MIN: 8-14 (2-6, 4-4, 0-4, 2-0)
PUBLIK: 1176 personer

Inga mål i första perioden

Inga mål i andra perioden

Inga mål i tredje perioden

0-1 (63.18) Olle Alsing (F Forsberg, Porsberger)

Liknande inlägg

Till top