Friesen tvåmålsskytt i imponerande premiär

Försäsongsmatcher / Permalink / 1
Alex Friesen sätter sitt andra mål i matchen.
Foto: C More.

Efter att ha jobbat endast på Facebook med den här sidan under sju säsonger, är det dags att starta en plattform där texter och annat kan samlas på ett annat sätt. Detta betyder dock inte att det inte kommer att jobbas vidare på Facebook.
 
Men vad passar då bättre än att starta detta med första träningsmatchen?
:::
 
Leksand kom till den här matchen med flera tongivande spelare borta. Mattias Ritola, Johan Porsberger, Martin Grönberg och Jon Knuts saknades samtliga. Även backen Patrik Norén var frånvarande.
 
Med det sagt, var detta en mycket imponerande första matchinsats för säsongen från Leksands sida. Färjestad besegrades nämligen med 4-1.
 
Mest imponerad blev jag av laginsatsen. Leksand känns redan som ett lag som har en matchplan och som jobbar tillsammans. Man kändes samspelta i kedjorna och pressade Färjestad ordentligt.
:::
 
Alex Friesen, ett av nyförvärven, känns spännande. Han var med och byggde upp powerplay-spelet och satte även första målet för säsongen – och det skulle komma mer. Fint framspelad av William Wikman, fick han pucken mellan tekningscirklarna och snärtade direkt dit trissan vid bortre krysset.

Med fyra minuter kvar av matchen fick han pucken till höger i fritt läge, tittade upp, siktade och snärtade dit 3-1 över axeln på Haugen i FBK-målet. En vacker premiär av #23, som också blev utsedd till matchens lirare.
:::
 
Kedjan med Wikman, Skedung och Tobbe Forsberg har spelat med varandra tidigare och det syntes. Där behöver ingen direkt kemi jobbas på, den linan är redan klar.
:::
 
Tex Williamsson var matchens största utropstecken. Han är 194 centimeter lång och är en jätte i kassen. Samtidigt lugn och trygg i målet. När han sitter på knä vid skymning framför sig, finns det inte mycket nät att skjuta på. Skulle nog ha tagit målet som Färjestad gjorde, men allt som allt var han Leksands bästa spelare.
 
Stod ändå till sist för 24 räddningar.
:::
 
Junioren Erik Aterius hamnade i gurgel med Johan Ryno. Den gamle LIF-kaptenen började knuffa på junioren – som knuffade tillbaka. Han stod upp för sig själv och där och då, gick Aterius rakt in i många leksingars hjärtan.
:::

Fredrik Lindgren har redan vuxit in i sin papparoll i det här laget. Tar hand om Calle Själin (som i övrigt tog hand om sig själv bra) och när matchen var slut stod han kvar vid sargöppningen och mötte varje lagkamrat med en knuten näve. Förra säsongen saknades en äldre ledare i laget, nu har vi en och en riktigt bra sådan.
:::

David Åslin var den som intervjuades i C More efter matchen.
– Det är mycket som kan bli bättre, men otroligt kul att komma igång igen. Det är alltid kul att vinna, det vill man alltid göra när man spelar hockey. Det är som sagt mycket vi kan förbättra men vi gör mycket bra också, det var en rolig match att spela, sade Åslin efter matchen och fortsatte:

– Det är alltid kul att dra på sig den här tröjan och kul att ha första matchen gjord. Jag har höga förväntningar på den här säsongen, både på mig själv och på laget. Vi har vårt mål uppsatt så den ska bli otroligt kul, den här resan.
:::

Oskar Lang var en annan spelare som imponerade i kväll. Inga poäng, men det syns att han blivit än lite starkare i sommar samtidigt som han knappast tappat någon speed. Kommer att ha roligt i HA i vinter.
:::

LEKSAND - FÄRJESTAD 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
Skott: 27-25 (5-6, 14-12, 8-7)
Utv-min: 16-14 (4-4, 6-6, 6-4)
Publik: 550 personer

Första perioden:


Andra perioden:
1-0 (39.37) Alex Friesen (Wikman, M Karlsson)

Tredje perioden:
2-0 (47.09) David Åslin (M Karlsson, Friesen) spel 5-mot-4
2-1 (48.41) Rasmus Asplund (Grundel, Johansson) spel 5-mot-4
3-1 (55.57) Alex Friesen (utan assist)
4-1 (58.16) Emil Bemström (Själin, Åslin) Öppen kasse
#1 - - Anonym:

Stämmer!

Liknande inlägg

Till top