Förlust – men Leksand vann turneringen

Försäsongsmatcher, Leksands IF / Permalink / 0
Leksand föll mot Frölunda, men vann ändå turneringen.
Foto: C More.
 
Leksand föll mot Frölunda med 3-2 där laget stod för ytterligare en stabil insats. Målen kom från Martin Karlsson och Mattias Nilsson. Trots förlusten blev det alltså Leksand som stod som segrare i miniturneringen på bättre målskillnad.

Men vi tar matchen från början.

Leksand fick en tung start på matchen. Jonas Arntzen släppte första skottet när Simon Hjalmarsson kom in från vänster och hittade en lucka vid bortre stolpen.
 
Därefter spelade Leksand upp sig och så även Arntzen som därefter räddade samtliga 12 skott som han fick emot sig. Bäst i Lekasand under första tredjedelen av Oskar Lang. Han stod för en stark insats i går och visade i dag på nytt att han blir att räkna med i poängmakandet i HA.
 
Det märktes annars att detta var en match där många spelare vilades eller inte kom till spel av andra skäl. Vilka som inte fanns med i Leksand har vi varit inne på tidigare och Frölunda vilade bland annat Joel Lundqvist och Ryan Lasch.
:::
 
– Jag tycker att vi kommer ut helt okej och vi skapar lite chanser, det är en bra period. Personligen är det kul då jag hade en strulig fjolårssäsong. Det känns som att jag är med och tävlar på riktigt nu och får en ärlig chans att visa upp mig, sade Fredrik Forsberg till C More efter den första perioden.
:::
 
David Åslin fick en smäll under den första perioden och fick utgå. Han kom inte tillbaka i spel och just nu saknar Leksand alltså följande spelare:

Mattias Ritola
Johan Porsberger
Martin Grönberg
Jon Knuts
David Åslin
Fredrik Lindgren
Patrik Norén
 
I den andra perioden står Leksand upp bra, men mycket Frölunda vid pucken. Efter sju minuters spel kommer 2-0 och det ser tyvärr lite billigt ut när Max Friberg skjuter och pucken går in vid närmsta stolpen. Ett skott som jag kan tycka att Arntzen ska ha.
:::
 
Annars fortsätter Erik Aterius att gruffa sig in i Leksandshjärtan. Han tar verkligen för sig över fysiskt över hela isen och var lika jobbig mot göteborgarna som han var mot Karlstadslaget i går.
:::
 
Plötsligt från min svåger i mitten av andra:
"Den där Dahlin, det är en riktigt fjant det."

Kanske svensk hockeys största talang just nu – men han är en fjant 😎
:::

Tolv minuter in i perioden får Leksand chansen att spela 5-mot-3 i två minuter.

Uppställningen som fick chansen:

Karlsson - Ollas - Bemström
Bertov - Själin

Pucktempot var inte vad det förhoppningsvis kommer att vara i säg, november, men ändå godkänt. Och skönt nog kom också reduceringen till 2-1. Detta när Ollas med en flipmacka hittade Själin som i sin tur fann Karlsson vid högra tekningscirkeln. Han vispade till direkt och satte pucken i nättaket.
:::

– Det är en tuff och tät match. Det är alltid bra att spela mot bra motstånd, Frölunda är ett av de bästa lagen i landen. Vi har annars höga förväntningar på det här laget och ska vara med och slåss om en plats i SHL till våren, sade Martin Karlsson till C More efter andra perioden.
:::
 
Skitmålens skitmål åkte vi på här på försäsongen. Det var väl lika bra att ta det nu så att vi slipper det i seriespelet senare. Detta när en av Westerholmarna skickade i väg pucken som studsade i sargen bakom Arntzen och in mot målet där den gick via norrmannen och in i mål. 3-1.
:::
 
Calle Själin. Det är mycket Ekman-Larsson över honom. Ett fynd!
:::

I den tredje perioden gav Leksand det hela en chans att komma tillbaka in i matchen och halvvägs in kom också reduceringen. Ny möjlighet i powerplay och Mattias Nilsson sköt från blå. Och via en grönklädds skridsko satte han 3-2.
:::
 
Med fyra minuter kvar att spela åkte Christoffer Ehn i Frölunda på 2+2 minuter för spel med hög klubba. Leksand fick därmed den gyllene möjligheten att kvittera. Några halvchanser skapades men det blev aldrig några fler mål. Allt som allt ännu en bra insats av Leksand som saknade många av sina tyngsta pjäser.
:::
 
I och med detta resultat vann samtliga lag en match i miniturneringen. Därmed skulle vinnaren koras som stod på den bästa målskillnaden och det blev... Leksand!
 
 – Det är kul att man vinner trots att man förlorar. Det är kul för grabbarna att åka härifrån som turneringssegrare. Det stärker laget att vårt sätt vi arbetar fungerar, sade Markus Åkerblom till C More efter matchen.

– Jag tar med oss vårt stora hjärta och att vi gör saker tillsammans. Vi har en bred trupp, många bra killar och en hård konkurrens. Jag ser fram emot att jobba vidare med det här gänget. Och de äldre får se upp för nu har det yngre gardet kastat handskarna.

Resultaten i turneringen:
Frölunda - Färjestad 4-5
Leksand - Färjestad 4-1
Frölunda - Leksand 3-2

Tabellen:
Leksand +2 3p
Frölunda 0 3p
Färjestad -2 3p

Så grattis till Leksands IF, vinnare av Strömstad Hockey Classic 2017!
:::
 
LEKSAND - FRÖLUNDA 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Skott: 29-31 (4-13, 17-8, 8-10)
Utv-min: 6-14 (2-0, 4-8, 0-6)
Publik: 550 personer (slutsålt)

Första perioden:
0-1 (01.01) Simon Hjalmarsson (Friberg)

Andra perioden:
0-2 (26.04) Max Friberg (Grundström)
1-2 (33.48) Martin Karlsson (Själin, Ollas) spel 5-mot-3
1-3 (35.59) Ponthus Westerholm (utan assist)

Tredje perioden:
2-3 (49.37) Mattias Nilsson (Eriksson, Skedung)

Liknande inlägg

Till top