Läget i truppen inför SSK

Det har varit en del spelare frånvarande här under försäsongen för Leksands del. Alltifrån mindre skavanker till allvarligare orsaker, så som Ritola som opererat bort blindtarmen.

I morgon spelar Leksand sin fjärde match denna försäsong och detta hemma i Tegera Arena mot Södertälje.

Enligt uppgifter till Blåvita Krigare, är det en handfull spelare som väntas missa matchen:

Tobias Forsberg
Jon Knuts
Mattias Ritola
Jesper Ollas
Fredrik Lindgren

Detta innebär samtidigt att Calle Själin, Alex Friesen, Isac Skedung och David Åslin – som alla missade mötet med Karlskoga senast – väntas spela.

Fredrik Lindgren ska röntgas under fredagen. Det ska inte vara något allvarligt, utan mer en försiktighetsåtgärd från klubben för att vara helt klara med vad hans status är.

Efter Ritolas operation sade klubben att det kan ta 1-3 veckor innan Ritto är tillbaka igen. Det finns inte några bakslag där utan allt går enligt plan.

Försäsongens poängliga efter tre matcher

Leksands IF / Permalink / 0
Det hände inte jättemycket i den interna poängligan över försäsongen under matchen mot Boförs. Detta tack vare att det bara blev ett mål i matchen.
 
Olle Alsing gjorde målet (även om det fortfarande står Oskar Lang på Swehockey) och Fredrik Forsberg samt försäsongsdebuterande Johan Porsberger stod för assistpoängen.

Och när vi då adderar nuffrorna från denna match ser det ut så här:
 
NAMN | Antal matcher | Antal poäng
 

Matcher under försäsongen:
11/8 | Leksand - Färjestad 4-1
12/8 | Leksand - Frölunda 2-3
24/8 | BIK Karlskoga - Leksand 0-1 eft.förl
1/9   | Leksand - Södertälje
8/9   | Timrå - Leksand

Blåvita Krigare Podcast: 02. Johan Porsberger

Podcast / Permalink / 0
Dags för avsnitt två av podden!
 
Den här gången med Johan Porsberger som gäst. Vi snackar ner Karlskoga i går och sedan mycket om den kommande säsongen. Har Grönberg ställt in siktet? Vem lyfter tyngst i gymmet? Och så avslöjar Porsberger vad som kan göra det besvärligt att spela med en så skicklig spelare som Ritola.
 
Ett bra snack på kort tid, då vi började klockan 08.00 och Johan skulle vara i arenan för matchgenomgång 08.30. Så vi hade 25 minuter. Men i stället för att flytta på det, valde jag att vi kör ett kortare men matigt avsnitt. Det finns säkert läge att plocka in Porsberger igen framöver.
 
Men här är det, avsnitt två av Blåvita Krigare's Podcast.
Finns också redan i Podcaster-appen och i Acast.

Varsågoda.
 
Till top